Циганският „министър на финансите” ожени сина си в тотален разкош

Сега е сезона на сватбите в Румъния и затова гурбетчиите се завърнаха в родината си, за да спретнат „една огромна циганска сватба". Парите са като вестници – няма кой да ги чете - за булката и младоженеца, чийто дядо е Градо Карпачи, известен с прозвището си „Министъра на финансите". Младата влюбена двойка мина под венчилото по време на екстравагантна церемония в град Тимишоара. Колоните от супер автомобили обаче подразниха местни и полицаи, които раздаваха фишове за неправилно паркиране наляво и надясно. Това се случи в същата седмица, в която сватбари със супер коли блокираха и друг румънски град.

Жителите първоначално насъскаха полицията срещу сватбата на Карпачи с оплаквания, че колоната, водена от Бентли, Ферари и Мерцедес, собственост на гостите, блокира пътищата, след това пък стражите на реда трябваше да санкционират купонджиите заради силната музика и неразрешеното паркиране. „Издадохме глоба на Градо Карпачи за нарушаване на обществения ред, защото музиката беше много силна. Издадохме и 23 фиша за непозволено паркиране", разказа полицай.

Няколко килограма злато във вид на кюлчета са били подарени на младоженците, които бяха заведени до олтара от 14 двойки кумове. Булката е дъщерята на циганина Шериф Карпачи, известен като Шерифа.

Смята се, че той живее в Германия и си идва само през август, за да празнува сватби на роднини и приятели. Този път той даде дъщеря си, 17-годишната Ясмина на 18-годишния Самуел.

Празненствата започнаха в сряда следобед в двора на палат в центъра на Тимишоара. Булката бе облечена в дизайнерска рокля в кристали Сваровски, очевидно от Милано, на стойност хиляди евро. Младоженецът пък бе облечен в бяла парадна униформа, бродирана със злато.

На сватбата присъстваха гости отъ Франция, Великобритания, Испания, Германия и дори от САЩ. Циганските поп звезди Флорин Салам и Николае Гута били специални изпълнители по време на сватбата.

Станете почитател на Класа