Индъстриъл взрив очаква КНДР

Словенската индъстриъл банда Laibach ще изнесе концерт в КНДР.

Невероятната новина бе съобщена на сайта на бандата, която ще свири в КНДР по случай 70-годишнината от края на японската окупация. Концертът ще се случи чрез китайския туроператор Koryo Tours, специализиран в организирането на пътувания до Пхенян.

Официално Laibach заминават за Северна Корея на 5-дневна екскурзия с цена 1550 евро на човек. По време на трипа словенците, които пеят на немски, ще забият еднократно в консерваториятата в Пхенян. Това ще стане на 19 август, като за целта от Koryo Тours са осигурили зала с капацитет 1000 души на територията на консерваторията.

Печалбата за музикантите няма да е голяма, но по-важното в случая е пробивът в капсулирана държава като КНДР, чиито редови граждани едва ли са чували за индъстриъл. Концертът със сигурност се осъществява с благословия от най-висше партийно ниво, може би на самия Ким Чен Ун, за когото се знае, че си пада по "упадъчната" западна култура.

Концертът на Laibach все пак няма да е съвсем първият подобен в Северна Корея. В началото на 90-те години в театър "Мансуде" в Пхенян свири японската хевиметъл банда "Show-Ya".

Станете почитател на Класа