Боре Силата от Америка: Ще съдя държавата за 1,5 млн. долара!

Ексченгето Боре Силата се закани да съди МВР за милион и половина долара за причинени вреди в резултат на показния му арест. Това заяви вчера 43-годишният благоевградчанин, който се свърза по телефона с репортер на „Струма" от Америка. Борис Николов замина при семейството си веднага след като прокуратурата свали обвинението спрямо него и Валентин Валеов за подготовка за грабеж на офиса на „Eаsy pay".
Ето какво заяви по телефона той:

В момента се консултирам с американски адвокати, които ще подготвят иска. Ще ги гоня до дупка заради това, което ми причиниха. Не тая омраза към никого, защото и аз съм бил като тях, но те ме спукаха от бой заради една селска постановка. Ние ги видяхме с Валеов и си казахме, че правят акция, но изобщо не предполагахме, че е за нас. 15 човека ни потрупаха на земята и започнаха да ме ритат и удрят жестоко с приклади и палки, като крещяха: „Къде е оръжието?". Казах им: „Чакайте бе, хора, аз съм ги правил тия постановки", опитвах се да им обясня, че правят грешка. Чух как Валеов им казва, че сме бивши колеги, да спрат да ме ритат, че съм опериран и ще ме убият, но те още повече се озлобиха и се нахвърлиха и върху него: „Ти ли бе ще му ставаш адвокат?" и започнаха да го удрят.

Маскираните полицаи се подиграваха, смееха се и казваха, че „още малко, и съм щял да се изкарам и приятел на Бойко Борисов". Отговорих, че не съм му приятел, а съм член на ГЕРБ и това няма нищо общо. Тогава този с маската каза: „Ако искаш, да звънна на Бойко да дойде да ти помогне... Не разбра ли, че и Господ не може да ти помогне? Сега си в наши ръце". Оръжията им бяха насочени към главата ми, зареждаха и ги насочваха към мене. Аз не съм страхлив, но ме уплаши, че при една неточност, и съм мъртъв. Държаха се с нас като с терористи.

След това дойдоха цивилни полицаи, които само попитаха какво правим на тротоара и защо съм там. Отговорих, че е нормално човек да се разхожда по улиците на града, в който живее. Нищо повече не ме питаха. Чувах другите с маските да се възмущават, че в петък вечер ги разкарвали напразно и че полицията била на 200 м, а още никой не идва да ни поеме. Така и не разбрах защо ни бият и задържат. Маскираните също бяха изненадани, че не са открили незаконни неща у нас и започнаха да стават нетърпеливи да си ходят. Нищо не ни казаха и като ни откараха в полицията, там само вдигаха рамене и казваха, че „началниците в София" знаят какво става.

Никой не ми сне никакво обяснение, единственото, което съм подписал, е полицейската заповед за 24-часово задържане. След като изкарах два дни в една килия с престъпници като Роберт Кулянин, някакъв убиец от Симитли, единственият, който ни изслуша, беше съдия Георги Янев. Той ни пусна „под домашен арест" в понеделник, но делото беше при закрити врати заради сересетата. Какви са тези СРС-та, разрешени ли са, одобрени ли са от съда? Така и не стана ясно и най-вероятно са незаконни.

Аз знаех, че съм следен, защото няколко дни преди това виждах колегите от полицията как ходят след мене. Честно казано, аз се страхувах за живота си, тъй като имах SMS-и, че ще бъда убит и запален, за което съм пускал жалби в полицията още когато шеф беше Мичев. Нищо не се направи и аз носих у себе си спрей и малко джобно ножче. Най-много се притеснявах при ареста да не ми подхвърлят нещо на мен или в апартамента.

По чие нареждане бяха пратени командосите и потъпкани правата ни на граждани? Защо на нас никой не ни обясни защо ни задържат, отказаха ни адвокат, а на медиите казаха, че е предотвратен опит за грабеж 1 час след акцията? Тази „показна и ювелирна" акция е срам за държавата! Чудя се как държат такива некадърници на заплата, които избиват комплекси и правят нескопосани показни акции, съставени по слухове, клюки, интриги от некадърни разработчици. Ужасен съм от мисълта, че в България може да има хора с такава власт, да съсипват живота и здравето на другите. Чувствам се унизен и омърсен, но съм сезирал всички органи, защото все още имам малка надежда, че има отговорни хора. Не искам отмъщение, а справедливост", заяви Борис Николов, който въпреки преживяното щял да се върне в България, за да защити правата си.

Междувременно адвокат Ася Гебова получи веществените доказателства, които бяха върнати, след като разследването бе прекратено поради липса на доказателства. Това са дрехите, които е носил в мразовития 6-и февруари Борис Николов - черния суитчър, плетени ръкавици, шал, шапка, както и два разглобени мобилни телефони, джобно ножче, марка „Саламандър", малък флакон с газов спрей, маска и перука, както и законно притежаван пистолет „Глок".

Станете почитател на Класа