Френско семейство получи писмо след 138 години

Осемдесетгодишна жена от северната част на Франция има основателна причина да се оплаква от пощенската служба на страната, след като едва сега получи пощенска картичка, изпратена до прадядо ѝ преди 138 години. Пощенската картичка е била изпратена на 27 Януари 1877 г. от Сейнс дю Норд, на 10 км от крайния получател в Трелон. Въпреки краткото разстояние, картичката пътувала 138 години, преди да стигне до местоназначението си. Тя била окончателно доставена преди няколко дни на Тереза Паила, правнучката на адресата, която била също толкова изненадана колкото пощальона.

"Пощальонът ми я донесе. Той и колегите му бяха изненадани. Аз също", каза Паила. Все още не е ясно дали късното пристигане се дължи на пощенска грешка или просто писмото е било намерено наскоро и повторно изпратено. Пощенската служба на Франция заяви, че ще разследва случая.

В изявление, регионалната пощенска служба описа закъснялото писмо като "изключителен" случай. "Понякога може да се случи някое писмо да се изгуби. То може да падне случайно и да бъде намерено години по-късно. Но цял век... досега не бяхме имали такъв случай".

Станете почитател на Класа