Daily Telegraph: Тереза Мей иска да забрани удоволствието

Съвсем наивно смятаме, че централна част в консервативната философия е ако няма ясно доказателство за вреда, която може да бъде предотвратена или облекчена от действия на правителството, то обикновено е най-добре хората да бъдат оставени да живеят живота си без намеса от държавата. Но в ръководеното от Тереза Мей британско вътрешно министерство не мислят така, пише Daily Telegraph. Миналият месец оттам гордо обявиха, че от 2010 г. насам са забранили 500 нови наркотика, което е добро само по себе си. Но това се оказва само началото. В проектозакон за психоактивните субстанции, който ще бъде на второ четене следващата седмица в Камарата на лордовете, се предлага да се забранят всички „психоактивни вещества", без няколко конкретни изключения.

Знаете ли, че чаят е „психоактивно вещество"? Е, според законопроекта ще бъде и ще се пие само като специално изключение от правилото. Основната беда на новия закон е, че е предназначен за борба с „легалните дроги", обикновено произвеждани в Азия, създаващи психотропен ефект наподобяващ забранените наркотици – опиати, екстази и т.н. Реалният обхват на този проблем обаче е извънредно трудно да се оцени.

И така от всички идиотски, недомислени и безсмислени приети закони, този ще е най-глупавият. А неговото структуриране ще направи глупавия Закон за опасните кучета да заприлича на авторитетния Закон за собствеността от 1925 година.

Станете почитател на Класа