Роми въртят бизнес с кучешки боеве

Ежедневни боеве с кучета в циганската махала на Стамболийски взривиха Фейсбук, пише „Телеграф". Природозащитници и любители на животните настръхнаха срещу наглостта на организаторите на кървавите сцени.
Според противниците на подобен род извратени забавления боевете се правят посред бял ден, и то пред очите на малки деца.

Доказателство за твърденията им е кратко любителско видео, с което един от ромите се хвали в личния си фейсбук профил. Младежът не е пълнолетен и живее до фабриката в Стамболийски, разконспирирали са природозащитниците.

В социалната мрежа той се подвизава с името „Г-н Райчев" и тъй като явно клипът му е бил блокиран многократно, той го е качил повторно с предизвикателния текст: Are bulgari duhaite supata pak go kacih za inat, пишат потребители на социалната мрежа.

На видеото се вижда как група ромски младежи насъскват едно срещу друго две едри кучета. Освен зрелище, боевете са и добра възможност за нелегални залагания и въртене на пари.

От самия клип се разбира, че бруталната и кървава сцена става пред публика, в която има немалко малолетни циганета и дори малки деца. Възмутени хора са създали специална Фейсбук страница срещу боевете на кучета в Стамболийски.

Боеве с кучета се организират и в гоцеделчевското село Корница. Организатори са млади мъже, които не само си вдигат адреналина, но и залагат пари кое куче ще падне първо. Жители на селото твърдят, че кучешки вой се чува по цели нощи.

Повечето от виделите кървавите боеве хора припомнят, че боевете с кучета са забранени и законът ги квалифицира като жестокост, за което организаторите им са заплашени от затвор до 3 години. Но досега няма наказан за организирането на такива прояви.

Станете почитател на Класа