Хитлер се лекувал с фекалии от български селяни

Нацисткият лидер Адолф Хитлер не докосвал месо, а лекарят му Теодор Морел буквално го тъпчел всеки ден с 28 различни лекарства, сред които и такива, които се произвеждали от фекалиите на български селяни, пише в свой обзорен материал за тайните мании на диктаторите македонският "Вечер". Все пак той не стигнал до крайностите на африканските диктатори като Жан Бодел Бокаса от Централноафриканската република и Иди Амин Дада от Уганда, които често похапвали човешко месо. Румънският първенец Николае Чаушеску пък постоянно ходел по нервите на домакините си, тъй като където и да отидел, си носел храната със себе си. В делегацията винаги присъствал и химик с подвижна лаборатория, който тествал храната му. Иначе Чаушеску обожавал супа от кокошка, в която плувала почти цялата птица, включително клюна и краката.

Китайският вожд Мао Джедун пък нямал никакви претенции към храната си, стига да е от месо. Сталин пък имал наистина "стоманен" стомах - можел да се храни и полива с алкохол шест часа и повече. Любимата му гозба била сатвиси, което се приготвяло от пилешко с много лук, кориандър, сушен невен и пипер.

Все пак най-шокираща е кухнята на Жан Бодел Бокаса и Иди Амин Дада. Знае се, че готвачът на Бокаса редовно го радвал с цял човек на шиш, пълнен с ориз. А въпреки че ненавиждал американците, любимата храна на Саддам Хюсеин били хамбургерите.

Станете почитател на Класа