Пощальон прие колет, изпратен до Юпитер

Пощенски служител от Врачанско прие колет, изпратен до планетата Юпитер. Необичайната пратка била изпратена от жена от село Селановци, а краен получател е Юпитер, пише "Монитор". На всичкото отгоре се оказало, че петата планета от Слънчевата система си има свой адрес на Земята – област Кубрат, както и пощенски код 7338. Пощенският служител, приел пратката, явно не е видял нищо смущаващо в адреса и е лепнал стикер с баркод за изпращане върху колетната декларация. Уникалният документ стана истински хит във Фейсбук. „Браво, колеги. Тази година до Юпитер и Сатурн. Догодина до Нептун и Плутон", е написал под снимката вероятно пощенски служител. Селище с код 7338 в България действително има. Това е село Юпер, община Кубрат, област Разград. По кода и по сходството с имената пощальоните в Разградско вероятно отдавна вече са намерили получателя на пратката.

Проверка на „Монитор" установи и други подобни „шедьоври" в нета. Преди време пловдивски полицай доби национална известност, след като върху акта на шофьор нарушител написа ул. „Ханко Брат". Негов колега от общината в същия град пък реши да не остане по-назад и върху акт за неправилно паркиране е написал ул. „Цанко ЦЕрековски". Скоро след ул. „Ханко Брат" в интернет се появи и адрес с написан на него ул. „Сър Пичук".

В европейски проект за ремонт на улици отново в града под тепетата пък четем имената на улиците „МЕтрополит Панарет" и „Стойчо Машанов". На фона на тези уникални „бисери" сгрешеното име на героя от войните за обединение на България Радко Димитриев, изписан като Радко Димитров на името на улица в друг български град, въобще не трябва да се коментира. В интернет се кипри и сгрешена табела на ул. „ОмОртаг". Не става ясно от кое населено място е тя. Друг уникален шедьовър в интернет е и пощенски плик, адресиран по следния начин:

Получател НАТАЛИЯ
Ул. Дабалю, Дабалю
Жк. Море от любов
Обл. Ком

Този плик можеше да бъде приет и като шега, ако върху него не се вижда ясно печатът на станцията, в която писмото е било подадено – Кюстендил. Търновски пощальони споделят, че нерядко в работата си са били изправяни пред сериозни изпитания.

Писмо било адресирано до с. Полско Косово, общ. Сухиндол. В общината действително има подобно село, но то се казва Горско Косово. По-трудното обаче е, че имало и Полско Косово, но то било в съседната обл. Бяла, Русенско. Друго писмо пък трябвало да бъде доставено до с. Горски Тръмбеш. В Търновско обаче има Горски Горен и Горски Долен Тръмбеш. След проверка по телефона било изяснено в кое от двете села има човек с имена като на получателя и проблемът бил решен. В Търново пък преди време пощальоните били изправени пред доста интересна дилема. При тях пристигнало писмо с адрес Велико Търново, ул. „Румен Рашев". Пощальоните изпаднали в шок. Защото по това време Румен Рашев е кмет на града, обаче никой не бил чувал на неговото име да има кръстена улица. Отново по името на подателя станало ясно, че името на улицата е „Панарет Рашев". Разсеяният подател обаче при попълването на адреса неизвестно как е направил някаква невероятна асоциация с имената на кмета и така се родил въпросният шедьовър.

Станете почитател на Класа