Правителството - параван на "Кой", задкулисието става предкулисие - диагнози от Фейсбук

Договореното правителство като обект за шеги и подигравки. Ето подбрани коментари от Фейсбук и форумите:

Асен Генов
Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател е Boyko Borissov и той ще бъде подкрепен от Реформаторски блок. Нямам какво да добавя, освен да припомня Отровната целувка на ГЕРБ със Синята коалиция, извадила ДСБ и СДС извън парламента. Обратното броене за РБ започна днес. Усилията, нужни да извадят лидерите на РБ от схизмата с десните избиратели са сравними само с усилията, нужни на Барон Мюнхаузен да се извади сам от блатото.

Venci Micoff
Гледам какво се случва по траекторията ГЕРБ - РБ и се чудя дали всички, които протестирахме срещу ‪#‎КОЙ‬ сега не усещаме едно надигащо се “#КОЙ ми ака в гащите?”…
Прочее - честито на печелившите от справедливите протести на хората.
Да се готви следващата партида…
…И нека обвиненията в комунизъм да започнат…СЕГА!!! Аз ше си сипа!

Stephan Yankov
Да е честито на всички честни и неплатени от никого протестъри второто (и последно) герберско правителство с премиер Борисов, подкрепено от идола им Радан Мутропоклонник, който си мени мнението по 3 пъти на ден и през останалото време обяснява, че не е искал да каже това, което е казал. Постигнахте го. Ама като ви разправях, че точно това ще ни докарате на главата, ме обвинявахте, че не вярвам достатъчно в светлото бъдеще. Е, светлото бъдеще го видяхме вчера. За съжаление не светеше с електрическа, а с бензинова светлина…

Tatiana Vaksberg
Всъщност, това е съвършеното правителство. В него са представени всички статистически значими социално-икономически групи: ‪#‎КОЙ‬, ТИМ, широкопрофилни гангстери, ченгета, посткомунисти, националисти, глупаци и Христо Иванов. На мен лично нищо не ми липсва тук, а на вас?

Petia Vladimirova
Владислав Горанов финансов министър? Поздравления на Меглена Кунева и Радан Кънев - направиха от задкулисието предкулисие - всичко е ясно - моделът “Кой” е вече моделът ТОЙ. Бравос! Да живей!

Реформаторския блок оттече в канала!
Радан Кънев и Меглена Кунева изтрещели ли са!
Не виждат ли че стават параван на Кой!
Госдподи, що се докарахме дотук!

Христо Николов
Лукарски не издържал и попитал кое министерство ще му дадат. Тогава всички в хор му отговорили: Икономиката, глупако!

Yavor Dachkov
Това правителство дори не е писано на салфетка! Както би казал един приятел - това правителство е заченато в безпринципна еуфория след преяждане с пълнени чушки.

Кабинетът - не компромис, а траурна агенция (от форумите)

Как`Сийка, в. “Сега”
Делян Добрев??? (Къде е повръщащият емотикон?)
Това момченце този път вече ще загроби енергетиката завинаги…
Лека ѝ пръст…

Дежурния, в. “Сега”
Реформаторите да вземат за Коледа да купят един портфейл на Меглена Кунева. Това “без портфейл” звучи някак срамно и като някакъв неприличен намек.

фортинбрас, в. “Сега”
Кабинетът в посочения формат е не просто „компромис” а Траурна агенция с правителство „На сватбите и погребенията”. На партийните сватби и националните погребения – като доказателство, че винаги може да има и по-пагубно правителство от …„Борисов-1”, „Орешарски” и „Близнашки”, в изпълнение на “управленската” политика на КТБ (Криминална Терминация на България), наложена след 10-ти ноември 1989 г..

————

attitude, в. “Дневник”
Колко да е тежко решението , ГЕРБ ще контролира ресурсните сектори, европарите и ЦвЦв пак е в МВР чрез Вучков.Не искам да съм лош пророк, но РБ се прецакаха заради ДБГ и СДС. Ресорите здравеопазване и образование са тежки и безпарични. Пък и Лукарски министър на икономиката ????Ще пожелая успех на правителството, защото неговия провал ще провали нови години от живота ни. Настроение - тъжно. И ще си купя нови тапи за уши,че от утре се почва с АЗ,АЗ,АЗ….

Farewell BG!, в. “Дневник”
Така е, Баце, тежко е да се лиже там, където до вчера си плюл, нали?!
А колко още има да лижеш, бедна ти е фантазията, Баце!

ostin22, в. “Дневник”
Цяла България тръпне /сякаш/ досега не видяла..какво може Боко и сие… Българинът си заслужава съдбата!

Станете почитател на Класа