Убийци на свобода заради ремонт в моргата

Ремонт на моргата в София е на път да блокира разследването на десетки престъпления с убити и има опасност те никога да не бъдат разкрити. В клиниката по съдебна медицина в столицата би трябвало да има зали за аутопсии, лаборатория за хистология, химичен ДНК анализ, за веществени доказателства, а и биофизикотехническа лаборатория. Целта е в тях да се изследват проби, взети от всеки починал в София по съмнителни причини. Вместо на клиника обаче вече пети месец Съдебна медицина прилича повече на полесражение след края на битка, пише „Телеграф".

Обновяването на сградата е започнало на 12 юни тази година с пари по европейска програма. 30 дни след края на датата, на която е трябвало да приключи ремонтът, проектът е съвсем в начален етап.

В коридорите е изнесена цялата техника и оборудване, покрити са с найлон, за да не се цапат, а в самите помещения няма дори подова настилка.

Оголени кабели висят от тавана, на месят няма и прозорци.

„Правим аутопсии в трупохранилището. Взимаме и проби за анализ от телата, но няма как и къде са ги изследваме", призна шефът на моргата проф. Станислав Христов.

Станете почитател на Класа