17-годишна се влюби в пастрока си и наръга жена му 166 пъти

Тинейджърка от американския щат Охайо, която уби доведената си майка през 2012 година, след като доведения й баща й казал да го направи, е осъдена на доживотен затвор с право на помилване след 30 години. 19-годишната Сабрина Зунич се призна за виновна миналия месец в тежкото убийство, при което тя е наръгала 41-годишната Лиса Нойфел в дома й в предградие на Кливлънд. Зунич даде показания в рамките на процеса срещу Кевин Нойфел, че той я е заплашил със самоубийство, ако съпругата му не бъде убита. Зунич и Кевин Нойфел, който сега е на 44 години, са имали романтична връзка по време на престъплението.

Нойфел получи същата присъда като Зунич, след като съдебното жури го призна за виновен в организирането на тежко убийство и сексуално насилие. Той също бе обвинен в сексуални взаимоотношения с доведената си дъщеря, която по време на престъплението е била на 17 години, и в това, че й е показал как точно да наръга жена му.

Според обвинението, Нойфел е искал жена му да умре, за да прибере застраховка живот в размер на 750 000 долара. На заседанието в понеделник съдия Ричард Колинс обясни ясно мотивите за решението си. „Не смятам, че има ни най-малко съмнение, че тя е била манипулирана и използвана от другия обвиняем", каза той, но добави, че сериозността на престъплението натежава над всички останали фактори. „Предумишленото убийство си е предумишлено убийство", отбеляза съдия Колинс.

Колинс също изрази мнение, че Лиса Нойфел се е мъчила доста преди да умре. „Тя е викала за помощ и е молила обвиняемата да спре. Тя не е починала веднага. Дори не мога да си представя този ужас", каза той.

Според прокурорите, Кевин Нойфел също е искал да убие жена си, защото се е страхувал, че ще изгуби родителските си права върху 3-годишната им дъщеря, ако двамата се разведат. По време на процеса Зунич разказа как се е влюбила в приемния си баща и се е страхувала, че той ще се самоубие, ако тя не реализира плана им за убийството на жена му. По думите й, той е измислил плана за убийството на съпругата му.

Зунич разказа как двамата са имали сексуална връзка и са обсъждали редица планове за ликвидирането на Лиса Нойфел, включително и да я застрелят и да направят така, че тя е била убита по време на обир, както и наемането на убиец. Убийсата призна, че през ноември 2012 година тя си е сложила маска за ски и е наръгала фатално 41-годишната Лиса Нойфел, докато втората е лежала в леглото си.

Прокурорите уточниха, че Зунич е наръгала жертвата си над 150 пъти с 25-сантиметров нож.

В понеделник Зунич се разкая за деянието си. „Искам да се извиня на всички, които съм наранила. Лиса не заслужаваше това, което й се случи. Моля за прошка. Не мога да ви обясня колко много съжалявам и пред колко много мъка съм изправена", каза тя.

Станете почитател на Класа