Адвокати гледат 60 000 файла извратено порно

Едва тридесеттина минути са имали на разположение адвокатите на „Краля на порното" в Родопите, за да разгледат колекцията му от 60 000 файла с порнографско съдържание, което бе една от причините Районният съд в Смолян да върне делото на прокуратурата за процесуални нарушения. За такова голямо количество доказателствен материал на защитата най-вероятно ще й бъде необходим около месец, за да се запознае със съдържанието на всички клипове и снимки, коментираха юристи, пред 24smolian.com.

25-годишният Даниел С. бе задържан през 2012 година по обвинение в притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат ненавършили 18 години. На твърдия диск на преносимия му компютър бяха открити огромно количество-120 гигабайта файлове. В мрежата родопчанинът се криел за ник-нейм „Sexxxyyy".
Родопчанинът е притежавал 60 053 файла с видеозаписи и снимки с полови сношения, 49 427 клипа пък са били разпространени от него в интернет. Това доказа техническата експертиза по време на първото съдебно заседание.

Съдът обаче препоръча на прокуратурата да предприеме допълнителни действия, с които да обоснове обвинението си по отношение на заключението, че на порнографските материали са заснети лица, ненавършили 18 г. Не е ясно въз основа на какво обвинението е достигнало до извода, че всичките 60 000 файла съдържат порнографски материали с лица, които изглеждат ненавършили пълнолетие, посочиха още районните магистрати в мотивите си. Според прокуратурата пък, на голяма част от файловете се виждат сексуални сцени с момчета и момичета, някои от които са на видима възраст около 5 г.

Старта на делото Даниел С. дочака с мярка за неотклонение „подписка". „Много съжалявам. Не бих се занимавал повече с подобни неща. Бях без работа, скучаех и по цял ден стоях на компютъра. Не съм спечелил нито стотинка от тази дейност. Нямам хомосексуална ориентация", бе заявил тогава пред магистратите Даниел.

Станете почитател на Класа