Бавачка повери малко дете на съсед-педофил, който го изнасили

Бавачка е осъдена на 16 години лишаване от свобода по обвинение, че е помогнала на педофил да изнасили 3-годишно дете, поверено на грижите й. 28-годишната Клер Сименс е предала детето на Арън Хъгис, който е заснел с телефона си как е насилвал малчугана, за да гледа отново и отново кадрите на компютъра си. 32-годишният Хъгис бе заловен от полицията, когато стражите на реда прегледали съдържанието на компютъра му, за да проверят, дали е нарушил съдебна заповед да не сваля детска порнография. Съдебните заседатели чуха, че стражите на реда са научили, че Хъгис е снимал изнасилванията на детето най-малко два пъти в дома на Сименс в Кардиф, докато тя се е грижила за деца. Детето е било дрогирвано, преди да бъде сексуално експлоатирано от педофила.

Хъгис вече е осъден на доживот за ужасното престъпление. Прокурор Лоръсн Джоунс каза: „Изнасилванията са били две. И в двата случая е било изнасилено едно и също момче. Това се е случвало в спалнята на Сименс. Сименс не само е предоставила детето, но е осигурила и стая, в която Хъгис да извърши насилието и да го заснеме на спокойствие". „Сименс е признала, че знае за педофилското минало на Хъгис, на който му е било забранено да контактува под какъвто и да е претекст с деца. Тя обаче се е опитвала да задоволи сексуалния апетит на Хъгис за малки момченца", каза още той.

В съда също стана ясно, че Сименс е харесвала любовника на Хъгис, Хамиш Морган, а тримата били много близки приятели. В миналото Хъгис е бил осъждан за изнасилването на 6-годишно момче. Сименс се е надявала, че като предоставя на Хъгис малки момченца, тя ще се добере по-лесно до неговия любовник.

Когато Сименс и Хъгис разбрали, че кадрите, намерени от полицията в компютъра, могат да ги пратят в затвора, те го ударили на бяг. Двамата заложили бижутата си и се опитали да напуснат града, но били арестувани. При задържането им Хъгис е казал на полицаите, че страда от раздвоение на личността и не е отговорен за изнасилванията на момчето, станали през януари 2013 година.

Вчера в Кралския съд в Кардиф Симен и Хъгис не демонстрираха никакви емоции, седейки на скамейката на подсъдимите. Сименс се призна за виновна по две обвинения в улесняване на сексуална дейност, включваща дете, и притежание на порнографски материали. На свой ред Хъгис се призна за виновен в две изнасилвания, притежание на порнографски материали и нарушаване на условията на заповедта му за превенция на секс престъпления.

Станете почитател на Класа