Елена Петрова и Димитър Павлов, водещи по bTV: Руският балет „Тодес“ ще гостува на старта на Dancing Stars 2 утре


Елена Петрова е актриса. Сред най-успешните й роли са тези в „Граница“, „Козият рог“, „Завръщане в Йерусалим“. На тв зрителите е позната от предаването „Попрок ритъм“ по Канал 1. Димитър Павлов е бил лице на предаванията „Десетте най“, „Това го знае всяко хлапе“, „Форт Бояр“ 1 и 2 по bTV. Двамата са водещи на втория сезон на Dancing Stars, продуциран от екипа на Слави Трифонов и „Седем-осми“. Шоуто стартира утре в 20,00 часа по bTV.


Защо се съгласихте да водите Dancing Stars 2?

Елена Петрова: Този формат е нещо ново за мен, което искам да опитам. Работата в телевизия ми е много интересна, особено предаванията на живо, които дават голям опит и самочувствие. Бих се впуснала и да танцувам, но в случая ще бъда водеща.
Димитър Павлов: Форматът е изключително позитивен, а и до момента нямам опит с двучасово живо предаване. За мен е предизвикателство да работя с Елена и с екипа, който реализира Dancing Stars 2.
Е. П.: Ключова роля изигра и фактът, че втория сезон го прави екипът на Слави Трифонов и „Седем-осми“. В предаването ще контактувам с много нови хора, а човек след определена възраст се пази от нови запознанства. Надявам се общуването с участниците и с професионалните танцьори да ми донесе нови приятели.
Д. П.: Утре читателите на „Класа“ и зрителите на bTV ще видят кои са участниците и професионалистите и тогава ще разберат защо говорим за позитивни емоции и забавление.

Какво ще бъде новото във втория сезон?

Д.П.: Тази година няма да има риалити епизоди, които да показват живота на участниците извън шоуто. Акцентът ще бъде върху танците. Бенд на шоуто ще бъдат група „Акага“.
Е.П.: И за нас има доста тайни, но на мен ми е интересно, въпреки че предпочитам да бъда изненадвана извън работата си. Екипът е толкова добронамерен, че не се сърдим, че пазят всичко в тайна дори и от нас.

Има ли промяна в регламента?

Д.П.: Регламентът остава същият. Линиите за гласуване ще бъдат отваряни по време на изпълненията на всяка двойка, а събралите най-нисък резултат ще се борят за оставане всяка събота.
Е.П.: Сезонът ще включва 22 живи предавания, всяка събота в рамките на един час ще се провеждат елиминации, а неделният лайв ще бъде двучасов и в него участниците ще трябва да се справят със задачите си. Първите две издания на Dancing Stars 2 ще бъдат специални и ще се излъчват само в неделя, а от 10 октомври шоуто тръгва и в събота.

Какво ще видят зрителите на откриването утре от 20,00 часа?

Е.П.: Звездите ще се запознаят с професионалните танцьори и с тримата членове на журито. Оценяващите също не знаят кои ще се включат в надпреварата, ще бъде възложена и първата задача, която и ние не знаем. Специални гости на откриването ще бъдат танцьорите от руския балет „Тодес“, а чуждестранната телевизионна звезда, която е поканена, все още е тайна.
Д.П.: Може би екипът крие от нас, за да имаме по-нормални човешки реакции пред зрителите.

Вие ще танцувате ли?

Е.П.: Най-вероятно да. Митко особено, сега започва да учи степ (ха-ха).
Д.П.: Ча-ча, румба, салса са ми стихията, а междувременно свиря и на флейта.
Е.П.: Аз съм силна в румбата и еротичните танци.

С какво ще бъде по-добро Dancing Stars от VIP Dance по Нова тв?

Е.П.: На този въпрос тепърва всички ще могат да си отговорят, а зрителите да изберат сами какво да гледат. Важното е да има свобода на избора и след като могат да съществуват и двата формата, ние нямаме нищо против. При нас не става въпрос за никаква конкуренция или заяждане. Поканени сме да си свършим работата максимално добре.

Интервюто взе:Инна Василева

Станете почитател на Класа