Световните медии пропускат 10 важни теми

Журналистите по света трябва да отделят повече внимание на глобалната продоволствена сигурност, на усилията в борбата срещу безнаказаността в Гватемала и на търговията с наркотици в Западна Африка, обяви Департаментът за обществена информация на ООН, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.
Департаментът разпространи списък на темите, за които "светът би трябвало да знае повече". Сред въпросите, останали встрани от медийното внимание, е вътрешното преселение на хора в Централноафриканската република, адаптацията към климатичните промени, търговията с хора, оръжие и наркотици, както и борбата за оцеляване на коренните общности в Колумбия.
Малко внимание според списъка се отделя още на дипломатическите усилия, които помогнаха да се предотврати кръвопролитието при провъзгласяването на независимостта на Косово. „Целта на списъка е да се привлече вниманието на средствата за информация към актуални, но слабо застъпени теми, които засягат както реални проблеми, така и останали незабелязани постижения не световната организация", се казва в съобщението на организацията.

Станете почитател на Класа