Програмата на "Дарик" минава и в телевизионен формат

Инна Василева

Програмата на Дарик радио ще може да се гледа и в телевизионен формат, вероятно от началото на 2010 г. Това съобщи за „Класа“ програмният директор на медията Константин Вълков, след като вчера Съветът за електронни медии (СЕМ) издаде регистрация на „Дарик радио“ АД за създаване на телевизионна програма. Наименованието на тв канала е ДРТ (Дарик радио и телевизия), с национално покритие и общ политематичен профил, се казва още в съобщението от регулатора.
„Идеята ни е да се приспособи съществуващата програма на „Дарик“, за да може тя да се излъчва и в телевизионен формат“, обясни Вълков. Той добави, че решението е продиктувано от факта, че над 90% от водещите в дневната програма на „Дарик“ се изявяват и в различни телевизионни предавания, както и от възможността голяма част от актуалните предавания на медията да се приспособят в телевизионен вариант. „По този начин, когато допълним нашата група от интернет сайт и радио с телевизионен канал, ще ни е по-лесно да продаваме и да участваме в различни проекти, които да са атрактивни за рекламодателите“, допълни Вълков. Телевизията ще се разпространява по кабел, в началото програмата ще бъде 12-часова, като амбициите на медията са за 24-часово съдържание.
На вчерашното си заседание СЕМ прие още, че излъченото на английски език по „Дарик“ рекламно послание на Мадона е маловажен случай и медията няма да бъде санкционирана.

Станете почитател на Класа