Новият председател на ЕП пред микрофона на радио София

Новоизбраният председател на Европейския парламент, най-младият и най-възрастният евродепутати ще говорят първо в предаването „Европа за мен“ по радио София на БНР. Това ще се случи в две поредни негови издания – днес и на 20 юли от 12:00 часа, съобщиха от медията. Тогава пряко от Страсбург радиото ще предава първата сесия на новоизбрания Европейски парламент. Чрез „Европа за мен“ слушателите ще станат „свидетели“ на сформирането на новите партийни групи и коалиции, а между България, Франция и Белгия екипът на предаването ще събира мненията и желанията на европейските граждани за това как трябва да изглежда Обединена Европа.
„Европа за мен” е единственият радиопроект, одобрен за финансиране от ЕП за периода 2009-2010 г. Всеки понеделник от 12.00 до 13.00 ч. в ефира на радио София водещите Симеон Белев и Лили Големинова ще „превеждат” посланията на Европейския парламент на достъпен език. Най-интересните акценти от предаването пък се представят в „Събота 150” по „Хоризонт”.
Междувременно от общественото радио съобщиха, че през летните месеци програма „Хоризонт“ ще продължи да информира всяка делнична сутрин с предаването „Преди всички“, от понеделник до четвъртък и с обедното „12 + 3“ и следобедното „Нещо повече“.

Станете почитател на Класа