БНТ с три награди на Меdiamixx ’09

Андриана Михайлова

БНТ взе три награди на 15-ото издание на фестивала Мediamixx ’09 в Албена, който приключи в събота вечерта. Държавната медия прибра „Златен чадър“ за „Новини и публицистика” с емисия на „По света и у нас”, в която оповестява победата на Барак Обама на президентските избори в САЩ. Жоро Кузмов, изпълнителен директор на Mediamixx Group, връчи на БНТ приз за цялостен принос по случай 50-ия юбилей на медията. „Фестивалът е мой син, той е на възрастта на дъщеря ми, а БНТ е моя съученичка, но от горния клас. Държавната телевизия е като Мечо Пух – тромава, но прекрасна”, каза създателят на фестивала, докато даваше „чадърчето” на заместник програмния директор на БНТ Димитър Цонев. „80% от всички, които се занимават с телевизия, са или в БНТ, или с нея. Останалите 20% пък са искали да са в нея или с нея”, заяви Цонев на церемонията в казиното на курорта. Бившият говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски пожела на организаторите на медийните събития в Албена след малко повече от 40 години да дадат същите отличия и на bTV, Нова тв и TV2. Иво Груев, заместник изпълнителен директор на ЗПАД „Булстрад“, част от Vienna Insurance Group, даде още едно отличие на обществения тв канал – специален кристал, за да продължи да отразява новините кристално чисти.
Стефан Делайе, изпълнителен директор на Еuro RSCG Sofia, връчи Гранд при за най-добра радиостанция на шефа на БНР Валерий Тодоров за програма „Хоризонт”.
Платинен чадър за крос медиен формат, който се раздава за първа година, прибра Нова телевизия за „ВИП Брадър 3“. MTG, която преди година купи Нова телевизия, спечели и статуетката за изключително корпоративно развитие. Гранд при за развлекателна тв програма получи Студио „Модерна”. Със специално „златно чадърче” за запазването на българската култура и традиция си тръгна вестник „Стандарт”, „24 часа” грабна статуетка за печатна медия, а „Новините днес” – специалната награда на курорта Албена.
Кирил Калев, председател на организационния комитет на Mediamixx, връчи специалната награда за изключително рекламно присъствие в Източна Европа на Vienna Insurance Group. Председателят на консултативния съвет на Mediamixx Руди Кобза награди с „чадърче” Apace media за изключителен бизнесподход в медийния сектор.
Дарек Заторски от DDB Poland прибра отличието за висока ефективност при работата на журито и Cyber Mobile за реклама на телефон. Харалд Рейнар, маркетинг директорът на Vienna Insurance Group даде Гранд при за най-добра реклама в интернет на UPsurd енерджи дринк.
Водещи на церемонията, излъчена по Нова телевизия, бяха Стефан Щерев и Мария Игнатова. Дамата, нашумяла от „Господари на ефира”, на няколко пъти предизвика усмивките на гостите в залата, заради опитите й да превежда в ефир, както и заради разминаването на текста от аутокюто със сценария и така се абонира за главна героиня в няколко серии на предаването, в което се изявяваше.

Станете почитател на Класа