Онлайн евровот на сайта на bTV

Онлайн гласуване за партията, която ще събере най-голям вот на евроизборите в неделя, стартира вчера в сайта www.izbori.btv.bg, съобщиха от bTV. В случай че потребителите предпочитат да изразят по-различно мнение, могат да се включат и в протестния вот. Интернет допитването ще бъде активно и за изборите за Национален парламент, като списъкът с партии ще бъде актуализиран. bTV ще представи резултатите и от двете електронни гласувания, като ги съпостави с данните от традиционните социологически проучвания.
В навечерието на изборите за европарламент „Тази сутрин“ ще бъде домакин на минидебати. Началото ще дадат днес в 8 часа Ивайло Калфин (БСП) и Румяна Желева (ГЕРБ).
Първото изборно студио на bTV на 7 юни, чийто водещ ще бъде Светла Петрова, започва в 10,30 часа. То ще продължи час и половина. От 18,00 часа Николай Бареков ще отразява евровота пряко от НДК, а Виктория Петрова и Цветомир Семов – от студиото на bTV. Предвидени са преки включвания от Италия и Брюксел. Социологическата агенция, с която ще работи bTV, е Gallup, а Виктория Петрова ще представя данните на агенцията от виртуално студио.

Станете почитател на Класа