Пътуващата изложба на БНТ2 „Новините на зрителите" пристигна в София

Пътуващата изложба на БНТ2 ,,Новините на зрителите през 2014 г." пристигна в София. Днес тя бе официално открита в Градската градина, в присъствието на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимостите" и районните кметове на Красно село, Средец, Триадица, Младост, Бистрица и район Студентски.

„Поздравявам целия екип на БНТ2 за тази изложба. Надявам се повече хора да я разгледат, въпреки студенето време, защото именно тази инициатива показва резултатите от обединената работа на институции и медии, в полза на гражданите и решаването на техните проблеми", каза г-жа Фандъкова и пожела доверие и много вяра през новата година.

Пътуващата изложба „Новините на зрителите през 2014 г." представлява нетрадиционен обзор на знакови събития от изминалата година. Снимките, извадени от репортажите, припомнят събития като наводненията във варненския квартал Аспарухово, които взеха 13 жертви, изпотрошените стъкла на Джумая джамия, протестите на тютюнопроизводителите, които спряха децата си от училище заради ниската изкупна цена и много други репортерски моменти. В първите дни на 2015 г. всички граждани и гости на столицата могат да разгледат въздействащите фотографиите, запечатани през обектива на новинарския екип на медията.

Изложбата може да се види от днес до 9 януари в Градската градина (пространството пред Народния театър) в София.

 

Станете почитател на Класа