Анна Томова - Синтова поздравява „Каста Дива“ и изпраща послание до България

Легендарната българска оперна певица Анна Томова – Синтова изпрати от Миланската скала своите специални поздравления за екипа на предаването „Каста Дива" на Българското национално радио. Предаването за опера, оперета и мюзикъл, което звучи в ефира на програма „Хоризонт" на обществената медия, отбелязва на 1 март своя 21-ви рожден ден.
„Поздравления за годишнината на предаването „Каста дива" на БНР! Не спирайте и продължавайте да радвате и вдъхновявате слушателите, като показвате и пропагандирате красотата на класическата музика! Желая много успехи на екипа! На добър час на всички начинания и Честита Баба Марта!", пожела оперната дива на журналистите Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова.
В поздравителното си писмо до БНР, Анна Томова -Синтова изпрати и послание и към България. „Използвам случая чрез Вас да отправя още едно поздравление, по повод 3 март – Националния празник на България, който е свързан с великата ни история. Щастлива съм, че ще пея на премиерата на „Царска невеста" на сцената на Миланската Скала на 2-ри март. Мисълта ми ще бъде свързана с Родината ми, като отправям най-позитивни и светли пожелания към народа ни!", написа Анна Томова – Синтова.
Тази година предаването „Каста Дива" на БНР ще отпразнува рождения си ден заедно с ученици от първи и втори клас на 22-о СОУ „Г.С.Раковски" , на които ще подари посещение на спектакъл в Националния музикален театър „Стефан Македонски". На първи март, децата ще гледат мюзикъла „Аладин" по музика на Марио Балтаджиев с участието на Весела Делчева, Денко Проданов и Стефан Рядков в главните роли. Така, заедно с първите мартенички и пролетни пожелания, екипът на „Каста Дива" се надява, че ще разпали и първите искри на любовта към музикално-сценичните изкуства у малките слушатели на БНР с вярата, че ще създаде един от най-хубавите детски музикални спомени в сърцата на малчуганите!
Предаването за музикално- сценични изкуства „Каста дива" прави своя дебют в националния ефир на програма „Хоризонт" на БНР в началото на месец март 1993 г., а пред микрофона застава Олга Камбурова. През годините „Каста Дива" се утвърди като едно от най-интересните и обичани предавания в ефира. Чрез него меломаните следят музикалните премиери в българските театри, научават новините от престижните европейски и световни оперни сцени и се срещат отблизо с най-големите звезди на операта, балета, оперетата и мюзикъла. През последната година „Каста дива" предложи на своята аудитория ексклузивни интервюта с Монсерат Кабайе, Райна Кабаиванска и Пласидо Доминго, а водещата Росица Кавалджиева беше отличена с грамота на СБЖ.
###

На снимката: екипът на „Каста дива" - Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

Станете почитател на Класа