„Пътуващото лятно кино” на БНТ с номинация за социално отговорна кампания

Кампанията на Българската национална телевизия „Пътуващо лятно кино с БНТ” получи номинация за социално отговорна кампания в престижния конкурс „Мистър и Мисис Икономика” 2013. Тази година в конкурса бе въведена новата категория „Корпоративна социална отговорност”, в която националната медия ще се състезава с още 59 компании.
„Пътуващо лятно кино” на БНТ стартира преди две години и е дългосрочен проект, насочен към възстановяването на летните театри и прожекциите на открито в цялата страна. Благодарение на инициативата и със съдействието на общините, редица летни кина бяха възстановени, а реконструкцията на други – започната. Само за това лято кинопоходът измина над 4000 километра и посети и населени места, където повече от 20 години не е имало кина. През 2013 г. в програмата на „Пътуващото лятно кино” бяха включени заглавия от най-популярните български филми от 70-те и 80-те години на миналия век, както и нови продукции. Кампанията бе закрита с прожекцията на хита на Милко Лазаров „Отчуждение” по време на Празниците на изкуствата „Аполония”.
В рамките на конкурса „Мистър и Мисис Икономика” потребителите ще могат директно да оценят социалната отговорност на номинираните компании, като победителят ще бъде избран след гласуване от публиката на сайта на конкурса до 24 ноември. На церемония в Националния исторически музей на 26 ноември ще бъдат връчени статуетките "Рибарят и златната рибка".
Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” има над 20-годишна история и носители на призовете са предприемачи, икономисти и финансисти със значим принос в развитието на българската икономика.

За кампанията „Пътуващо лятно кино с БНТ” може да гласувате на http://mister.economic.bg/vote/59?cat_filter=1

Станете почитател на Класа