Елена Йончева лови бежанци в нощна мисия

Елена Йончева отново изгрява в познатото й лице на топ разследващ журналист. Заедно с екипа си Йончева се впусна в поредното си приключение, за да покаже на зрителите на предаването „Оригиналът” по TV7 уникални кадри от залавянето на нелегални емигранти на българо-турската граница. Йончева, операторите Николай Николов и Венцислав Нешев и звуковия техник Филип Търновски се присъединиха към гранична полиция за 24 часа.
Филмът, който водещата е подготвила за предаването тази неделя от 19:30 часа, е документирал как гранична полиция следи границата и как залавя две групи сирийски бежанци и една група афганистанци. Камерите са запечатали и блокирането на голяма група от Бирма в опит да премине турско-българската граница и да навлезе нелегално на територията на страната. Елена ще покаже от първо лице истината за проблема с бежанската вълна. Йончева е подготвила и няколко интервюта с бежанците минути след като са заловени от гранична полиция, с които зрителите на TV7 ще имат възможността да чуят истинските истории на хората, бягащи от ужаса на войната и търсещи убежище у нас.
Журналистката и екипът и са работили основно през нощта, като част от снимките са направени с хеликоптер и инфрачервена камера. Във филма ще бъдат включени и кадри от камерите на гранична полиция. Как е преминала поредната опасна мисия на Елена Йончева, може да видите във филма й тази неделя в „Оригиналът”.
Преди това обаче водещият Иван Гарелов ще покани на горещия стол срещу себе си Владимир Каролев, с когото ще дискутира актуалната тема за удължения мораториум за продажба на земя на чужденци.
В студиото на „Оригиналът” ще влезе и проф. Христина Вучева, министър на финансите 1994-1995 г, с която Гарелов ще подложи на дисекция Бюджет 2014. Една от 100-те най-влиятелни жени Диана Андреева пък ще продължи темата за финансите, като заедно с Иван Гарелов ще търсят отговор на въпроса „Колко струва културата”.
Гледайте „Оригиналът”. Тази неделя от 19:30 ч. по TV7.

Станете почитател на Класа