Д-р Желю Желев в „ПИН КОД“ по NEWS7: Една широка коалиция може да реши проблемите

Снощи в предаването „ПИН КОД“ по информационния канал NEWS7 президентът Желю Желев сподели мнението си, че една широка коалиция може да реши проблема безболезнено и продуктивно.
Д-р Желев е категоричен, че ако по същата избирателна система бъдат направени следващите избори, независимо кога ще бъдат, резултатите ще бъдат тези, които сега виждаме и които не одобряваме.
Президентът зададе и реторично въпроса как да бъде сменена системата и кое от нея да бъде сменено – да се върне комунизмът, или фашизмът, или да направим анархия. „Тези неща трябва много точно да се определят, да се кажат, да се свържат помежду си, за да се види какъв може да бъде изходът“, аргументира се д-р Желев.
Първите думи на президента, който бе гост на водещия Пламен Юруков, бяха „Тук-там се появяват и смислени предложения. Но като цяло няма нещо свързано, логично. И затуй и на практика нещата не мръдват напред“.
Друга важна тема в разговора бе, че правителството на Попов, програмното правителство е взело решение България, Република България да признае Руската федерация като самостоятелна и независима държава и да установи дипломатически отношения на най-високо ниво – ранг на посолство. България дава рамо на демократичните процеси в Русия - нещо, което не се помни и не се напомня, а е много важно нещо.
„България стана първата държава от соцлагера, която заби пирона си в ковчега на Съветския съюз.“, припомни президентът Желев. „Първата държава в света и аз го разказвам не за друго, това го направи едно програмно правителство“, завърши първият дипломатично избран президент на Република България.




Станете почитател на Класа