"Спорт и музика" навърши 50 години

Емблематичното спортно предаване на Българското национално радио /БНР/ – „Спорт и музика“ , което се излъчва в ефира на програма „Хоризонт“ – националният информационен лидер, ще отбележи своя половин вековен юбилей на 21 септември.

Заради своята уникалност и стил, „Спорт и музика“ се наложи през годините, като едно от най-слушаните и обичани радиопредавания в националния ефир. Тайната на неувяхващата младост на формата е в сърцатостта към работата, любовта към спорта, отдадеността на екипа и уникалната възможност, чрез директните връзки в ефира на БНР, слушателите да присъстват на всички футболни срещи и значими спортни събития.

Предаването "Спорт и музика" прави и обзори на случилото се през седмицата, анонси и представяния за предстоящи спортни събития, като информира за новините от света на спорта обективно и изчерпателно.
Пред микрофона на „Спорт и музика“ за последните 50 години са заставали изтъкнати журналисти, сред които Петър Милушев и Петър Петров /създателите на предаването/, Калин Катев – днес, член на УС на БНР, Радослав Янкулов – генерален директор на БНР, Емил Кожухаров, Асен Минчев, Тихомир Бенчев, Руслан Райчев, Красимир Луканов, Николай Веселинов, Теодор Черешев, Ивайло Герчев, Иван Пашов, Огнян Симеонов, Борислав Нинов, а днес, освен на част от тях, звучат и гласовете на младите Илиян Христов и Светослав Костов.

За налагането на успеха на предаването „Спорт и музика“ през годините са работили редом с коментаторите и кореспондентите от страната, звукорежисьори, музикалните редактори, технически екипи.
Старата къща придоби правата за излъчване в националния радиоефир на мачовете от футболното първенство за сезон 2013/14. Над 200 мача ще звучат в ефира на БНР в рамките на турнирите за Купата на България и Суперкупата. Спортът, и разбира се футболът са част от всеобхватната обществено значима дейност на Българското национално радио, което чрез своите регионални радиостанции и кореспондентска мрежа покрива успешно цялата страна.


Станете почитател на Класа