Тони Карейра: Мария Илиева има много чиста душа

 "Отговорността да си баща е най-силният инстинкт, който те съхранява", казва Тони Карейра 
Той е най-успешният и обичан португалски изпълнител, считан за един от най-големите символи за национална гордост.
От 25 години на сцена, Тони има 15 албума с над 4 млн. продадени копия. Албумите му са били платинени над 50 пъти.
През 2013 г. Тони отбелязва 50-годишния си рожден ден и 25 години от началото на соловата си кариера с двоен албум Essecial, оркестриран и записан с Лондонския симфоничен оркестър.
Два дни след издаването му, албумът застава начело на португалските класации, а за по-малко от три седмици вече е тройно платинен.
Тони Карейра изнася концерти на едни от най-престижните световни сцени, като многократно е пълнил лондонската "Брикстън академи", зала "Олимпия" в Париж, "Арена Атлантико" в Лисабон и др.
Негов концерт в Лисабон пред 75 хил. души държи рекорд на Гинес за шоу с най-много аплодисменти.
Преди дни той дойде в България по покана на известната българска изпълнителка Мария Илиева, която участва като жури в музикалното предаване "Х фактор", стартиращо в ефира на Нова ТВ на 9 септември в 21 ч.
Поводът за гостуването му бе молбата на Мария за помощ и професионална оценка на младите български таланти, явили се на кастинг за изгряващи звезди.
За талантливите българи, но и какво го е запазило, въпреки безспорния си сценичен успех, вярва ли в Бог и би ли изнесъл концерт в България, разказва певецът Тони Карейра в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg:
- Когато прочетох биографията Ви, моментално вниманието ми привлече световният рекорд на Гинес, който сте направили с концерт в Лисабон за най-много аплодисменти. Няма как да не Ви попитам, какво е усещането над 70 хил. души да Ви залеят с позитивната си енергия?
- Това е нещо, което публиката е направила един път. Радвам се, че се случи именно на моя концерт. Може би публиката е реагирала по същия начин и на други концерти.
- Знаете ли, разговаряла съм с много български артисти по темата за сливането между актьор/певец от сцената с публиката. Някои от тях наричат това усещане "докосване до нещо близко, като Божествена сила". Вие бихте ли могли да го обясните по някакъв начин?
- Понеже аз съм фен на футбола, бих използвал като сравнение "гол, вкаран за решаващ мач за Световната купа и то в последната минута".
- Вярвате ли в Бог и какво точно е той за Вас?
- Според мен Господ - няма значение за каква точно религия говорим – е показателят за добро и лошо. За мен Бог е олицетворение на доброто. Всъщност вярвам в добро и зло и се опитвам да бъда добър човек.
- За толкова много години музикална кариера, безспорно сте имали своите върхове и спадове. Кой усетихте като най-критичен момент за Вас и какво Ви мотивира да се изправите, преборите и продължите?
- От 25 години съм на сцената. Първите 10 години бяха много по-трудни, не е като сега. През следващите 15 години бих казал, че в чисто професионален план не съм имал сериозни трудности, но пък в личен план е имало моменти, в които съм бил по-уязвим. През всички моменти обаче ми е помагала любовта на публиката. Нейната е подкрепа е нещо, което не може да се опише, то се усеща и наистина е най-магическата сила.
- Какво е нещото, което човек трябва да съхрани като качество, дори и с платинени албуми и милиони фенове по цял свят? Какво Ви съхранява въпреки успеха?
- За мен това е моето семейството, приятелите ми и децата. Отговорността да си баща е най-силният инстинкт, който те съхранява.
- Поводът за гостуването Ви в България е участието Ви в "Х фактор". Наблюдавайки и слушайки младите ни таланти, какво бихте казали за артистичния потенциал на българите?
- В днешно време благодарение на интернет музиката е бих казал универсална. Тя се развива благодарение на световната мрежа и младите хора имат достъп до всяка музика, независимо от коя страна са. Тя днес е едно уеб явление. Това си има своите положителни и отрицателни страни.

Станете почитател на Класа