Уебстраница привлича туристи в Германия

Препоръките за Германия от туристи към други туристи се приемат с голям интерес: над 100 000 потребители са използвали от март 2013 интернет страницата www.germany.travel/youth. Уебсайтът на Германският туристически борд (DZT) е част от кампанията „Youth HotSpots in Germany – Share the moment“ към тематичната година „Туристическата дестинация за младежи - HotSports, Brandnew, Lifestyle“. Тя е организирана на принципа на социалните медии. На адреса www.germany.travel/youth може още преди самото пътуване да се информирате за Германия и да намерите интерактивна карта с най-интересните барове, магазини или музеи. Потребителите могат да персонализират картата с техните любими места и да добавят лични впечатления и коментари. С този нов начин на комуникация Германският туристически борд иска да привлече вниманието на младите хора към най-интересните места в Германия.
Имиджовият филм допълва съдържанието на уеб страницата
По време на кампанията на DZT, съдържанието на официалния сайт www.germany.travel/youth се допълва непрекъснато от блогъри. От 6-ти юни до 3-ти юли американският блогър Джеръми Фишер обикаля със своята видеокамера 16 провинции, за да заснеме рекламен филм, насочен към младата публика за туристическата дестинация Германия. DZT отчита, че има нарастващата потребност от този вид комуникация. Според проучване на федералния съюз за дигитална икономика (BVDW) 77% от немските интернет потребители гледат онлайн видео клипове, 33% от тях го правят всяка седмица. В световен мащаб не е по-различно.
Според Nielsen Multi-Screen Media Report от 2012 година, 74% от потребителите гледат видео клипове в интернет, от тях 28% го правят всеки ден от мобилните си телефони.
„Видео клиповете са се превърнали в незаменим комуникационен инструмент особено при по-младата целева група“, обяснява Петра Хедорфер, председател на Управителния съвет на DZT.
„Нарастващото потребление на видеоклипове и късометражни филми показва значителната промяна в медийното потребление, както и повишеното търсене от страна на потребителите на информация и развлечения. Опитваме се да бъдем в крак с времето и да генерираме нови проекти и съдържание за туристическият продукт Германия“, допълва Петра Хедорфер.
Близо едноминутното видео филмче ще покаже популярни както и по-малко известни местности в Германия. Изборът се основава на най-често споменаваните „горещи точки“ от проучване сред младите германци. Така например, Джеръми Фишер ще посети музикалният фестивал „Rock am Ring“ в Нюрнберг, музея на Порше в Щутгарт и медийното пристанище Дюселдорф в Северен Рейн-Вестфалия. В неговия списък се намират и „класически“ природни и културни забележителности като кралското езеро в Бавария, замъкът Вартбург, замъкът Сан Суси в провинция Бранденбург и плажът Варнемюнде в провинция Мекленбург-Предна–Померания. Обиколката се финансира от Германския туристически борд и 16-те регионални маркетингови организации и техните градове-партньори.
Туристическият борд на Германия
Туристическият борд на Германия със седалище във Франкфурт на Майн е създаден по поръчение на Федералното министерство за икономика и технологии с цел да представлява Германия като туристическа дестинация. Неговата задача е разработването и разпространяването на стратегии и продукти за повишаването на положителния имидж на Германия, както и насърчаването на туристическия поток към страната. Туристическият борд на Германия разполага с 30 представителства в различни държави. Повече информация ще откриете на www.germany.travel/presse.

Станете почитател на Класа