БТВ с кампания за почистване на черноморските курорти

Една от най-големите компании за скрап у нас - Трансинс, ще подкрепи п ървата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море която ще продължи до 11 август. Инициативата е част от кампанията на БТВ - „Да изчистим България за един ден!”.

Над 20 крайбрежни зони , които не се стопанисват от концесионери или други стопански субекти ще бъдат почистени, с обедините усилия на доброволците, институциите и бизнеса. Осем от петнайсетте крайбрежни общини ще подкрепят ентусиастите, като предоставят чували, ръкавици и транспорт за отпадъците.

Фирма Трансинс и нейният изпълнителен директор Рената Николова ще наградят всяка една от общините, включени в кампанията, със спортни съоръжения за децата - волейболна мрежа, волейболна, баскетболна и футболна топки (общо 3 броя), мрежа за бадминтон и 2 комплекта за бадминтон.

Кампанията ще се проведе в Шабла, Несебър, Шкорпиловци, Камчия, Балчик и Бургас, като основаната през 1993 г. във Варна компания Трансинс ще съдейства с извозване на пластмасовите отпадъци от градовете. Фирмата е лидер в търговията с метални отпадъци и се радва на водещата си позиция на българския пазар и динамично присъствие на международните пазари.

„Да изчистим България!” е част от глобалната инициатива „Let’s do it world”, чиито приоритет през 2013 и 2014 година е почистване и грижа за морските брегове и водни басейни.

Станете почитател на Класа