БНР се включва във фестивала "София диша"

Българското национално радио /БНР/ се включва във фестивала на изкуствата „София диша“ със свои инициативи и открити студиа.
Екипът на предаването „Европа за мен“ на Радио София – БНР ще популяризира сред гостите на столичния стрийт фест правата на гражданите в Европейския съюз. Публиката на живо ще може да влезе в ролята на репортер, да задава въпроси и да изрази своята гледна точка по редица европейски теми. За най-активните, които демонстрират добри познания за работата и ролята на Европейския парламент /ЕП/ са предвидени много изненади - тениски, шапки, CD игри.

Българското национално радио ще разположи мобилен информационен щанд с логото „Европа за мен“ на ул. „Цар Иван Шишман“ /на 4 август/ и на ул.„Пиротска“
/на 18 август/ от 17:00ч.до 18:00ч.

Инициативите са част от крос медийния проект на БНР - „Европа за мен“, който се реализира чрез три платформи на обществената медия - предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“, едноименното предаване „Европа за мен“ на Радио София и интернет сайта на БНР /www.bnr.bg/. Във фокуса на вниманието на журналистическите анализи са общоевропейските ценности, традиции и културният диалог в Обединена Европа.
Най-новата мултимедийна платформа на БНР – Радио Бинар ще има свое открито студио тази неделя от 16:00 – 17:00 ч. на фестивала „София диша“ и ще продължи да показва с картина и звук в интернет на адрес www.binar.bg всички прояви от форума през август и септември.
След участието си в столичния фестивал, екипът на предаването „Европа за мен“ на Радио София - БНР ще гостува с информационната кампания „Европейския парламент във вашия град“ във Велико Търново, Видин и Благоевград.


Станете почитател на Класа