Елена Йончева получи наградата "Свети Влас"

В курортното селище Свети Влас бях обявени третите годишни Награди за телевизионна журналистика. Голямата награда "Св. Влас" бе връчена на независимия продуцент Елена Йончева за нейния филм "Сирия - Бунтовниците от Алепо", показан по ТВ7, определен от журито за "постижения в българската телевизионна журналистика". Призът е на стойност 15 000 лв.
Специална награда заслужиха Боряна Каменова и Спас Кьосев от Българската национална телевизия за предаването "БНТ такси". Този приз е на стойност 5 000 лв. и се присъжда за поощрение на млади и иновативни журналисти.

Според анкета, извършена от агенция "Скала", Наградата на телевизионните зрители (също 5 000 лв.) са заслужили Цветанка Ризова и Димитър Цонев за предаването "Лице в лице" (БТВ).

Номинирани за отличията тази година бяха още:
Сибила и Асен Григорови за "Животът и другите неща" (БНТ), Добрина Чешмеджиева за "Референдум" (БНТ), Антон Хекимян, Генка Шикерова и Светослав Иванов за "Репортерите" (БТВ), Димитър Цонев и Цветанка Ризова за "Лице в лице" (БТВ), Росен Петров за "Нека говорят (БТВ), Миролюба Бенатова за "Хрътките" (БТВ), Васил Иванов за разследвания (Нова тв), Милен Цветков за "Часът на Милен Цветков" (Нова тв), Сашо Диков за "Дикoff" (Нова тв), Николай Дойнов за документалния филм "Сирия -- един ден война" и Люба Кулезич за "На светло с Люба Кулезич" (Нова тв), Емил Кошлуков за "Факторът Кошлуков" и Димитър Павлов за "Комисията Павлов" (ТВ7), Лили Маринкова за "Вън от рая" (Канал 3), Иван Такев за "Демонът на промяната" (ТВ+) и Ива Николова за "Акценти" (Нова българска телевизия).

В състава на журито тази година бяха повечето от основателите на това отличие преди две години: проф. Ивайло Знеполски - бивш министър на културата, директор на Института за изследване на близкото минало , журналистите Иван Гарелов и Петко Бочаров, композиторът Стефан Димитров - директор на програма "Хр. Ботев" на БНР, и Павел Васев - директор на Народния театър "Ив. Вазов".

Предишните носители на Голямата награда са Диана Найденова и Емил Кошлуков.

Станете почитател на Класа