Флашмоб с БНТ2 на 24 –ти май

Празничната програма на БНТ 2 на 24 май ще започне в 9:00 ч., със сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2“. Екипът на предаването ще покаже какъв е пътят на една книга от раждането на идеята до рафтовете в книжарницата. Специални гости в студиото в Русе ще бъдат улични артисти, които ще разкажат как се създава изкуство в градска среда и какви компромиси им се налага да правят.
В 10:00 ч. от площад „Св. св. Кирил и Методий“ във Варна ще започне традиционното шествие по улиците на града, което БНТ 2 ще излъчи на живо. В празничната програма ще вземат участие ученици, студенти, дейци на образованието, науката и културата.
Гости на следобедния блок „България днес“ от 16:00 ч., ще бъдат председателят на Международно дружество „Елиас Канети“ - проф. д-р Пенка Ангелова, както и част от носителите на ежегодната награда „Русе“. Те ще коментират готовността на дунавския град да бъде избран за културна столица на Европа през 2019- та.
Специални участници в програмата на БНТ 2 през празничния ден ще бъдат писателите Георги Господинов, Петър Делчев и Димитър Шумналиев, които ще коментират темата -лукс ли е да си професионален писател в България. Има ли място за качествена литература на масовия пазар и как си взаимодействат писатели, издатели и разпространители, за да стигне тя до българския читател – на тези въпроси ще се опита да отговори предаването „Местно време“ от 18:50ч.
Кулминация на празничната програма на БНТ 2 на 24 май ще бъде превърналият се в нейна запазена марка телевизионен флашмоб. Участие в нетрадиционното забавление ще вземат ансамбъл „Пирин“, Биг Бенд „Благоевград“, танцова формация „Астра“ и танцьорите от клуб “Влахов“. Четвъртият по рода си флашмоб, който остава без аналог в родния ефир, започва в 22:10ч.само по БНТ2!


Станете почитател на Класа