„Българските царски дворци" ще бъде показан по TV7 и NEWS7

На 24 май документалният филм „Българските царски дворци“ ще разкрие архитектурните достойнства на дворците на българските монарси. Безспорно всички познаваме Бъкингамския дворец или бляскавия разкош на френския кралски двор – Версай, но сега журналистът Николай Чадаров ще ни разходи и в дворците в София,Врана, Евксиновград и Кричим.
Кой дворец цар Фердинанд нарича свой любим дом? Как единствената оцеляла част от прочутия френски замък Сент Клу попада в царската градина край Варна? В кой дворец е инсталиран първият в България асансьор? Отговорите на тези въпроси можете да научите от филма, който ще бъде излъчен по новия канал NEWS7 и по TV7. Целия разкош на сградите, както и любопитни факти от историята, пленяващо заснети и оригинално разказани – на всичко това ще се насладите в документалната лента, чийто автор е водещият на новините на TV7 Николай Чадаров, а зад камерата е един от най-добрите телевизионни оператори – Юли Кривошиев.
На празника на българската писменост и култура, 24 май, NEWS7 ще излъчи премиерата „Българските царски дворци”. По най-новия информационен канал на България от 19 часа можете да видите премиерата на едночасовия филм, а зрителите на TV7 могат да го видят веднага след това през уикенда (25 и 26 май) в две части от 19:15 в рамките на вечерния блок „Добър вечер. България!”

Станете почитател на Класа