Благотворителен концерт в БНР за даровитата Елица


На 18 ноември / неделя/ в Първо студио на БНР точно в 16ч. започва благотворителният концерт в подкрепа на осемгодишната Елица Стефанова. Инициативата е в партньорство с Община Враца.
Основният изпълнител в програмата на концерта ще бъде формацията „Магия“ – част от вокално студио „Дъга“ към Центъра за работа с деца - Враца, които ще представят разнообразен репертоар - от детски песни до поп музика. На сцената със свои инструментални изпълнения на пиано ще се представи и самата Елица.
Възпитаниците на Маргарита Данаилова - художествен ръководител на вокалното студио „Дъга“ са на възраст от пет до 18 години. Сред тазгодишната продукция представяна в родния им град – Враца, е постановката на мюзикъла „Немитата круша“ по музиката на Маргарита Шоселова и либретото на Мая Дългъчева, който се играе от месец май. В процес на подготовка е премиерата на детската оперета на Парашкев Хаджиев „Празник с вълшебница“, която ще бъде реализирана съвместно с Врачанската филхармония.
Незрящата Елица Стефанова свири от пет годишна възраст на пиано. „Тя носи невероятен талант и въпреки, че не вижда нотите, работи упорито и се развива невероятно бързо. Елица е лауреат на четири конкурса: международния „Viva pino“ /София/, на „Конкурса за млади инструменталисти“ /Перник/, Националния конкурс на музикалните школи /Пловдив/ и Международния младежки музикален фестивал „Надежди, таланти, майстори“ /Добрич/ “, разказва Маргарита Данаилова, музикален ръководител на Вокално студио „Дъга“. Елица, заедно с брат си Павел, се представя пред публиката като клавирно дуо, а творческият тандем вече е завоювал осем награди.
„Главната идея на концерта е да съберем финансова помощ, която първоначално бе предназначена за операция на очите на детето. Към момента, според преценката на лекарите е по-добре да се изчака и да се наблюдава физиологичното развитие на детето, за да се прецени степента и нуждата от оперативна намеса на офталмолозите. Искаме да помогнем на Елица да развива таланта си и да не спира да се занимава с музика, която изпълва по-голямата част от нейния свят, дава й емоция, прави я истински щастлива. Парите, които ще съберем ще бъдат в подкрепа на каузата, детето да има възможността да се явява на повече международни сцени и конкурси, като първата ни цел е „Виенски звезди“, който ще се проведе през пролетта в Австрия.
По време на концерта в Първо студио на БНР ще бъде заснет видео клип, който ще представи Елица пред австрийското жури, което има за задачата да селектира дарования от цял свят, в рамките на фестивала „Виенски звезди“.
Сред специалните гости, които ще изразят подкрепата си за музикалното дарование са композиторите, чиито песни ще бъдат изпълнени по време на концерта в Първо студио на БНР в неделя от 16.00ч. - Борис Карадимчев, Андрей Дреников, Виктор Чучков, Хайгашод Агасян.

„Всички ние много обичаме Елица, и решението ни да я подкрепим с този концерт в неделя е спонтанен . Очакваме го с много вълнение и въодушевление, като разчитаме на широката подкрепа на хората за Елица, която е феноменално музикално явление. Благодарим на БНР за подадената ръка и партньорството ни. Вярваме, че както в щастливия финал на едно от нашите представления, освен заслужените аплодисменти за бъдещите таланти, всички ние можем да подарим щастие и да научим децата си да правят добро“, искрено споделя Маргарита Данаилова.






Станете почитател на Класа