Facebook затвори за три часа

Социалната мрежа Facebook бе недостъпна за около три часа вчера сутринта. Страниците за България, Европа, Австралия, Африка и някои азиатски държави бяха непробиваеми от юзърите за близо 180 минути.
Като реакция на потребителите срещу онлайн прецедента платформата за микроблогинг Twitter бе залята със съобщения за случващото се, като някои от тях съобщиха, че сайтът все пак е достъпен чрез някои мобилни приложения. Все още не е ясно какво е причинило проблемите. Появиха се твърдения, че това може да е атака на хакерите от Anonymous, които неколкократно са заплашвали социалната мрежа с атаки. В 10 часа българско време социалната мрежа вече допускаше до платформата си своите потребители.
Потребителите в Twitter постваха шеги, сред които и такива, че липсата на Facebook ще доведе до повишаване на производителността в офиси и учреждения. Имаше и контрааргументи, основани на факта, че голяма част от комуникацията и бизнес контактите преминават именно в пространството на Facebook. Важното е да няма срив в интернет мрежата – си пишеха някой от най-популярните юзъри.
По думите им, ако бъде въведена ключовата дума Facebookdown, могат да бъдат видени местата, където е нямало достъп до Facebook. Много от информационните агенции пренебрегнаха новината, а други я пуснаха с огромно закъснение.

Станете почитател на Класа