MTV и Twitter със специални приложения за iPhone и Andriod

Музикалната телевизия MTV и социалната мрежа Twitter обявиха, че независимо една от друга пускат по едно и също време нови приложения за iPhone и Andriod.
С новото приложение Under The Thumb in Europe телевизионната мрежа MTV прави възможно гледането на телевизионното съдържание, което се излъчва в момента, да бъде успешно съвместявано със социалната комуникация в интернет. Освен че вече ще можем да наблюдаваме любимите си предавания по световния музикален канал, докато чатим с приятели, новото приложение ще ни позволи да възпроизведем и управляваме желаните видеопродукти и на домашните си телевизори.
От MTV уточняват, че приложението ще бъде на пазара от началото на март в седем европейски държави.
"Така на практика ние вече свързваме традиционния бизнес на MTV с нашия мобилен бизнес", обясни Мишел Дюпон, вицепрезидент на MBL - дружеството майка на Viacom Media Networks. По думите на директора по технологиите на AKQA за Европа - Бен Джоунс, приложението е насочено към поколението на новото хилядолетие.
"Фокусирани сме изцяло към тийнейджърите и хората, които осъзнато живеят вече изцяло в дигиталната среда. Ние трябва да им осигурим достъп до съдържание, независимо от обстоятелството къде те се намират, коя част от денонощието е или с кое любимо мобилно устройство в момента комуникират. Съвсем категорична е тенденцията, най-младата генерация от нашите потребители да потребява аудио-визуалното съдържание, което излъчват телевизионните оператори, предимно чрез своя лаптоп, смартфон или таблет ", обобщава Бен Джоунс.
Under The Thumb in Europe ще осигурава стрийминга на шоутата на MTV като услуга „видео при поискване“, с подсигуряване на чат функция за потребителите, като така те ще могат да обсъждат с приятелите си онова, което гледат към момента. Създаден е и полиморфен интерфейс контрол, който на практика свързва приложението и интегрира чрез единен пулт съдържанието и управлението на домашния телевизор.
Бен Джоунс обясни, че зрителите ще могат да контролират стрийминга и интернет сърфирането чрез стопиране на видеокартината директно от телефона си, като на по-късен етап устройството ще може да се превърне в контролер за голям екран - постижение, което никой до този момент не е правил.
Приложението кара хората да го свържат към техните Facebook акаунти за социални функции. Все пак стратегическото значение на новосъздаденото Under The Thumb in Europe е основано на силата на социалния маркетинг, като разработчиците му се опират на идеята потребителите да комуникират тв продукта.
Зрителите ще могат светкавично бързо и лесно да преминават от гледане на телевизия към показване и чат каналите само със завъртане на телефона , а съвместните сесии на гледане могат да бъдат програмирани чрез изпращане на линкове-покани към приятели с фиксирано време и дата за достъп. Ако хората от групата не разполагат с приложението, поканените ще получават и линк за свалянето му на стените на профилите си във Facebook.
"Това е не само приложение, но и функционално и съдържателно - нов тип платформа на бъдещето“, коментира Майк Бетс, директор на продуктовата стратегия в AKQA.
Приложението е авторска марка на MBL, подразделение на MTV, и ще бъде предоставено за пласиране в партньорство с мобилните оператори в Европа.
В момента вече има договорени партньорства за територията на шест европейски страни: Германия, Холандия, Швейцария, Франция, Италия и Белгия, като се очаква още една държава да се присъедини през март. Дюпон допълни, че MBL в момента има 2.5 милиона потребители в региона на тези държави.
Потребителите от асоциираните партньори ще имат безплатен достъп до приложението, в което ще е включена и лимитирана квота на съдържание, след изчерпването на която клиентът ще трябва да заплаща. Ще има и отделна категория за клиенти на MTV MBL с пълен достъп при определени търговски условия.
Засега приложението няма да бъде разпространявано на територията на САЩ, поясни Дюпон.
Twitter вече прави избягването на реклами през мобилните приложения все по-трудно или невъзможно, тъй като социалната мрежа насочва маркетингована си стратегия и усилия изцяло към лавинообразно нарастващия брой на потребителите с малки екрани в ръка.
"Промотиращите туитове", които се използват от марки като Dell и "Макдоналдс", скоро ще се появят в главните менюта на приложенията на Twitter за iPhone и Android.
Тези платени туитове ще бъдат сред обичайния списък от актуализации на рекламите, маркирани с малко жълто лого. Този ход е логично продължение на въведения през лятото на миналата година списък от преференциални позиции за показаните резултати на мобилните приложения.
Повече от половината от 100-милионната аудитория на Twitter са активни през мобилни устройства, констатират от компанията. Социални мрежи и немалка част от водещите дигитални медийни компании трябва да се пренастроят и все повече да отчитат новата тенденция – потребителите да комуникират дигитално чрез мобилни устройства и да преосмислят процеса на генериране на приходите от реклама, който се оказва значително по-различен в сравнение с комуникацията през стационарен персонален компютър.
Twitter до коро правеше усилия да увеличи търговските рекламни послания, без да се конфронтира с потребителите или да нарушава тяхното виртуално пространство и свобода, като въведе функцията Quick bar година по-рано . Една от целите бе да се предостави достъп на рекламодателите да насърчават теми, които са били сред най-горещите за потребителите на социалната мрежа, но след отпора и бунта на туитърите идеята бе замразена.
От края на март Twitter ще позволи на някои по-малки компании да закупят реклама на сайта чрез автоматичен портал за медия-купуване, подобен на използваните от Google и Facebook, без да е необходим контакт с представител на отдел продажби на Twitter .
Twitter все още не е въвел лимит на броя на показваните дигитални реклами, но от компанията обявиха, че ще определят таван на честотата на мобилните търговски съобщения и ще насърчават платените туитове само на марките, за които потребителите вече са гласували чрез своите смартфони.
По данни от рекламните инвестиции в социалната мрежа, Twitter успява да генерира приходи чрез продажбата на достъп до своята текуща история на комуникация на потребителите или времевия архив от милиарди „туитове“ на други компании, включително Microsoft, за нейната Bing търсачка, както и за Yandex, и голяма руска търсачка.
Днес DataSift - световната мощна платформа за менажиране и анализ на информация от социална комуникация в помощ на предприемачите за настроенията на клиентите, оповести, че ще започне да предлага на клиентите си възможността да изучават внимателно историята на всички туитове, публикувани от януари 2010 година, за да установят промените на обществените настроения, които могат да се използват за изграждането на маркетингови кампании, или да са основа за предвиждането на бъдещите тенденции.
"Ние имаме малко повече от половин милион петабайта с данни от историята на Twitter, включително информация, свързана с настроенията, пола и езика на потребителите", поясни Ник Халстед - основател и главен технологичен директор на DataSift. По думите му компанията ще си поделя равнопоставено приходите с Twitter, които се генерират от продажбата на архивираната комуникация в социалната мрежа.

Станете почитател на Класа