"Мисия Лондон" отива в Кан

Абсурдната комедия на Димитър Митовски, която счупи всички рекорди по гледаемост у нас за двете си седмици на екран, ще бъде показана и в Кан на тазгодишното издание на фестивала. Лентата “Мисия Лондон” отива на “пазара в Кан”, за да бъде показана пред световни разпространители и продуценти. Същото ще се случи и с филма на Борислав Чучков “Тилт”, “Лов на дребни хищници” на режисьора Цветодар Марков и „Аве”, който е копродукция между България и САЩ, на режисьора Константин Божанов.
Българско участие ще имаме и в конкурсната програма за Голямата награда на младежкото жури в Кан и там отива “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев. Начело на журито през 2010 година е актрисата Силви Флеп. Голямата награда на Cannes Junior включва приз от 1000 евро за режисьора на филма победител, както и субсидия от 2000 евро за насърчаване разпространението на филма във Франция. Прожекциите на „Светът е голям…” са предвидени за 18 май в зала Raimu и на 19 май в зала Studio 13.
В програмата L’ATELIER DU FESTIVAL ще бъде представен вторият проект за пълнометражен филм на Явор Гърдев – „Цинкограф”, а в раздела PRODUCERS ON THE MOVE ще участва режисьорът на “Източни пиеси” Камен Калев.

Станете почитател на Класа