Джон Кехоу: С моя метод излекувах хиляди болни

Световноизвестният американски писател Джон Кехоу, автор на книги за позитивното мислене и за огромната мощ на подсъзнанието и вярата в собствените сили, ще проведе двудневен семинар (на 24 и 25 април) в зала № 3 на НДК. За последните пет години от бестселъра на Кехоу "Подсъзнанието може всичко" само в България са продадени 240 000 екземпляра. Вчера Джон Кехоу даде специално интервю за „Класа“

- Как стигнахте до прозрението за овладяването на подсъзнанието?
- Имах едно мистично преживяване, когато в съзнанието ми се смеси всичко около мен. Това преживяване продължи около 15 минути. И започнах да проучвам нещата, тръгнах по библиотеки, започнах да търся обяснение какво ми се беше случило. Благодарение на тези проучвания разбрах каква е силата на човешкото подсъзнание. И осъзнах какво е моето призвание, разбрах, че точно това искам да правя.

- Какво ви накара да се оттеглите сам в горите през 1975-а и да размишлявате цели 3 години? Може би самият вие сте имали неразрешим проблем?
- Странно, винаги ми задават този въпрос. Не, нямаше проблем. Бях сам, нямах отговорности към семейство, имах възможност да го направя, бях безумно млад – на 27 години, и всичко се беше подредило така, че това да се случи. Просто беше дошъл моментът.

- След колко време работа с подсъзнанието идват първите резултати?
- Моите първи резултати дойдоха почти веднага след като започнах да обучавам другите, да разпространявам моята идея. Започнах да обучавам хората по моята методика, да привличам хиляди хора на семинари и да печеля много пари – да изкарвам за един месец повече, отколкото съм печелил в предишните 5 години. Това ми подсказа, че нещо се случва.

- А когато човек спре да практикува метода, връща ли се назад в благополучието? И трудно ли е да започне отново?
- Не, не е трудно да започне отново, защото вече е усвоил метода и има натрупвания на енергията. Какво се случва, когато човек спре да се занимава? Ами то е същото, както когато човек спре да ходи на фитнес. При фитнеса се отпускат мускулите при прекъсване, при спиране работата с метода отслабва силата на подсъзнанието и резултатите се влошават.

- Има ли сведения на колко неизлечимо болни е помогнал вашият метод да оздравеят?
- О, те са безброй. Дори сутринта участвах в едно предаване по вашата телевизия и в студиото присъстваше точно такъв човек, който разказа своята история.

- Преди да станете толкова богат и известен, визуализирахте ли днешната ситуация – пълни зали навсякъде по света, надежда в очите на хиляди хора и набъбваща банкова сметка?
- Да, разбира се. Иначе нямаше да се случи.


Интервюто взе Маруся Панковска
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Станете почитател на Класа