"Блуба Лу" представя албум в "София лайв клуб"

Дългоочакваният шести албум на групата „Блуба Лу“, чийто първи сингъл влезе в световната класацията на Джил Петерсън (BBC Radio 1) и стана хит в британското BFBS радио, е вече факт. Димитър Паскалев и Константин Кацарски ще го представят официално на 4 май в „София лайв клуб“. „Таймс” писа преди време за двамата музиканти: "Някои групи се появяват от нищото. „Блуба Лу“ идват от България, което може да бъде следващото добро нещо, ако търсите чувствителен трип хоп и джазово филмови оркестрации".
На промоцията в „София лайв клуб” ще станем свидетели на уникален мултимедийно-светлинно-звуков пърформанс. Формацията, с която „Блуба Лу“ ще бъдат на сцената и какво точно ще се случи, се пази в тайна. „Блуба Лу“  винаги успяват да изненадат с пърформансите си. Всеки техен концерт е събитие за българската сцена. Да припомним "Зад завесата", "Амбиент фестивал за нямо кино и музика", "Световна Меланхолия за симфоничен оркестър, група, глас и радиоприемник", "Квадрофоничен концерт в НДК" и др.
Quadrotopia е шестият пореден албум на Димитър Паскалев и Константин Кацарски – тоест „Блуба Лу“. Групата започва от българската ъндърграунд сцена, но скоро поема съвсем различни музикални посоки. „Блуба Лу“  разгръщат и развиват своите творчески търсения до нивото на квадрофоничните технологии, големите симфонични проекти и международни изяви. Смесвайки различни стилове и изразни средства, търсещи звуци, които да предадат безвременни и вечни послания, те създават музика, която е различна, мащабна, въздействаща.
Както във всички свои албуми, така и в Quadrotopia,  „Блуба Лу“ отново работят с различни музиканти. В този проект те откриха нови лица: Найма (Мария Бръчкова), Сихая (Деница Георгиева, известна от „Мюзик айдъл 2“), британската певица Пени О'Съливан, Петко Славов от нашумялата група AIRBACK. В записите взимат участие още струнен оркестър „Студио Примо”, с който те записаха албума "Световна Меланхолия", както и незаменимата брас-секция в лицето на Петър Момчев, Венцислав Благоев и Минчо Славов. И в този албум бас линиите са поверени на  Румен Благоев (The Man).
Има и още една изненада за почитателите на „Блуба Лу“ - албумът е двоен. Вторият диск включва ремиксирани версии на всички парчета от албума, както и един бонус трак от предстоящия албум на групата с Еди Стивънс от „Молоко“, който ще излезе по-късно тази година. Ремиксите са дело на известния в средите на дръм енд бейс, дъбстеп, техно и минимъл течения български диджей Иван Шопов (Cooh, Balkansky), както и на Константин Кацарски (Кока) от „Блуба Лу“.
 Quadrotopia излиза в дизайнерска опаковка, лимитирана версия от 300 броя, която е дело на Иво Христов („Кукер мюзик“).
„Блуба Лу“ са решили всеки почитател да получи копие от лимитираната версия на албума със специални автографи на групата, което е включено в цената на билета за концерт-промоцията на 4 май. След концерта ще има афтърпарти със специален гост DJ COOH.

Станете почитател на Класа