Бионсе грабна 6 статуетки "Грами"

R&B дивата Бионсе стана звездата на вечерта на 52-рата церемония за раздаването на наградите „Грами“. Шестте спечелени от нея статуетки станаха рекорд за най-голям брой награди за една певица за цялата история на наградите. Бионсе беше получила 10 номинации, а престижната награда за песен на годината й донесе Single Ladies (Put a Ring On It). За същата песен тя получи и наградата за най-добър R&B вокал. Освен тях тя получи и награди за най-добра R&B песен за Single Ladies и най-добър съвременен R&B албум за I Am ... Sasha Fierce, както и най-добро традиционно R&B изпълнение за At Last.„Уоу, толкова съм ви благодарна! Това беше наистина зашеметяваща нощ за мен“, каза певицата, след като получи наградата за най-добър женски поп вокал.
Въпреки това й се наложи да раздели почестите с кънтри певицата Тайлър Суифт. Тя получи наградата за албум на годината за Fearless. „О, Боже мой! - каза Суифт, след като получи статуетката си. - Просто се надявам, че знаете колко много значи това за мен. Боже мой!“
„Семействата ни се побъркват в момента в холовете си. Това е история, която ще разказваме пак и пак, когато станем на 80 години“. Fearless донесе на Суифт и наградата за най-добър кънтри албум. Тя беше номинирана общо в 8 категории и спечели 4 награди, включително за най-добър кънтри вокал и най-добра кънтри песен.
За първи път в кариерата си спечелиха "Грами" и англо-австралийските легенди на рокендрола от AC/DC. Те получиха наградата за най-добро рок изпълнение за песента им War Machine.

Албум на годината:
Fearless -Тайлър Суифт

Запис на годината:
Use Somebody - „Кралете на Леон“

Песен на годината:
Single Ladies (Put A Ring On It) - Бионсе

Най-добър нов изпълнител:
„Бандата на Зак Браун“

Най-добър поп-вокал (жени):
„Halo“ - Бионсе

Най-добър поп-вокал (мъже):
„Make It Mine“ - Джейсън Мраз

Най-добър вокален албум:
„The E.N.D.“ - The Black Eyed Peas

Най-добър рок-албум:
„21st Century Breakdown“ - Green Day

Най-добър R&B албум:
„Blacksummers' Night“ - Максуел

Най-добър рап албум:
„Relapse“ - Еминем

Станете почитател на Класа