Трупата на Музикалния театър освирка Панкин

Истински бунт организира трупата на Музикалния театър "Стефан Македонски", за да не допусне до сградата му новоизбрания директор Борис Панкин. Режисьорът спечели конкурса на Министерство на културата, но колективът на театъра се обяви категорично против избора и настоя Панкин незабавно да си подаде оставката, съобщи Радио Дарик.
Този следобед той трябваше да бъде представен на състава на Оперетата, но голяма част от него го посрещна на задния вход на театъра с викове "вън" и "оставка".
Въпреки негативното посрещане, Панкин заяви, че е спечелил конкурса с голяма преднина пред останалите кандидати и затова няма да се откаже от поста.
Той обясни и, че няма да сваля заглавия от афиша, няма да закрива балета и оркестъра, няма да прави кабаре в театъра, освен постановка на едноименния мюзикъл, предаде БТА.
"Бяха ни съобщили, че днес в 16.00 ч. Панкин ще бъде представен в театъра. Днес към 15.15 ч. ни поканиха на среща с министър Рашидов. По време на срещата обаче Панкиндойде и ние си тръгнахме", разказа пред репортерите Пеньо Пирозов - солист на Музикалния театър.
По думите му от театъра нямат нищо против личността Борис Панкин, но според тях той не е доказал, че е творец, и ако има морал, трябва да подаде оставка. Не може признат и по света театър с 60-годишна история, в който знаменити артисти са оставили живота си, да се превръща във вариете, смятат от трупата.

Станете почитател на Класа