×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Майсторският клас на Людмил Ангелов завърши с концерт

 Гала концерт с участието на Людмил Ангелов и учениците от майсторския клас „Големите пианисти композитори" привлече многобройна публика в зала "България". Концертът ознаменува финала на едноседмична усилена работа на Маестрото и децата върху интерпретацията на емблематични композитори. В зала „България" прозвучаха произведения на Шопен, Шуман, Бах и други композитори, излезли от пръстите на млади пианисти. „За мен е огромно удоволствие да бъда на една сцена с тези талантливи деца, които със сигурност ще Ви пленят още с началото на концерта. Радвам се, че Нов български университет ми дава възможност да работя с младите хора в България!" сподели Маестрото по време на откриването на Гала концерта.
За първи път от началото на „Големите пианисти композитори" Людмил Ангелов реши да връчи наградата пред публиката. Той награди Георги Леков с участие в Международния музикален фестивал в Толедо, което ще е една крачка в неговото професионално развитие преди заминаването му за Ню Йорк. Голямата изненада се оказа втората голяма награда, която е прeдложение за концерт във Варшава по покана на Българския културен институт в полската столица. Наградата беше получена от Емануил Иванов. Последваха участие с Пловдивска филхармония за Мария-Десислава Стойчева и две стипендии от Людмил Ангелов за курс от 15 часа в НБУ за Борис Узунов и Самуил Травлев.
„Радвам се, че тази година имам възможност да раздам толкова награди като всяка от тях може да бъде наистина полезна за децата и младите хора. Изборът винаги е труден, защото фактът, че са на тази сцена, ги прави победители" завърши развълнуван виртуозният пианист.

Станете почитател на Класа