×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

„Пъстра трапеза” и "Тавичката на шефа" гостуваха на най-големия детски етнофестивал

Как се приготвя най-вкусния боб и коя е тайната подправка на шеф Пеньо Иванов? Този въпрос събра десетки край Тавичката на шефа през уикенда в китните Хасковски минерални бани. Прочутият като Готвача на народа топкулинар разпъна софрата на фестивала „Пъстра трапеза", за да нагости с прочутата традиционна гозба участници и гости на 14-тия детски етнофестивал с международно участие „Децата на Балканите – с духовност в Европа!". Организатори на събитието са КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов", а Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 е партньор. Освен с кулинарна, тя се включи в празника и с демонстрации на традиционни занаяти и детски пленер.
„Щастливи сме, че шеф Иванов и фестивалът „Пъстра трапеза" бяха част от нашето събитие, казаха от Община Хасковски минерални бани, домакин на събитието. „За цялата история на фестивала, не сме виждали толкова много щастливи хора, които да се радват на празника и на това, че са тук. Шеф Иванов наистина показа, че традициите са неизменна част от нас, че те са нашето бъдеще и е важно да ги пазим и почитаме."
Великолепното ястие, приготвено с много любов от „Най-вкусния готвач на България", се превърна в атракцията на събитието, което събра талантливите деца на България и Балканите във фолклорна феерия.
„Няма значение дали готвиш за един, или за десет хиляди души – тайната винаги е една, и тя е, че всичко, което приготвям, го правя с много любов. Любов към традициите, която нося в сърцето си, любов, която искам всеки българин да разбере. Това е моята мисия – да показвам красотата на всичко, което имаме, и затова всяко кътче, което посещавам с фестивала „Пъстра трапеза" и „Тавичката на шефа", е част от големия пъзел, който всички заедно редим. Пъзелът на нашето бъдеще", каза шеф Иванов.
Вече шест години „Пъстра трапеза" е синоним на събитие, което показва изключителната красота на българските кулинария, фолклор и занаяти. Организаторът – Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7, ще връчи през ноември за пета поредна година и единствените у нас награди за хора, съхраняващи и популяризиращи наследството ни – „Пазител на традициите."

Следете всичко, свързано с Националния кулинарен фестивал и календара на гостуванията през 2014 г. на www.culinaryfestival-bg.com , както и във Фейсбук:

Станете почитател на Класа