×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Софийската опера с първа афишна колона

Театралната  бе открита официално на 12 май. Тя се намира на ъгъла на улиците „Московска" и „ Г.С. Раковски". На нея ще бъдат поставяни афиши и плакати на оперни, балетни, детски представления и концертни изпълнения. Рекламната колона ще бъде остъклена и осветена във вечерните часове.
Идеята Софийската опера и балет да разполага с информационна театрална колона е на директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов. Желанието на Маестрото е улица „Г.С. Раковски" да се превърне в българския Бродуей с подробна и разнообразна информация за културния живот в столицата. Реализацията на неговата идея е заслуга на административния директор на Операта -Христина Василева. Ръководството на първия ни оперен театър благодари за съдействието при направата на колоната на Столична община, на направление „Архитектура и градоустройство" и на „Улично осветление"- ЕАД.
На първите афиши и плакати на новата рекламна територия на Софийската опера и балет ще получите информация за Гала-концерта на 18 май т.г. на сцената на операта, посветен на 100 годишнината от рождението на гениалния бас Борис Христов, за участниците в майсторския клас на известното италианско сопрано Фиоренца Косото на 29 май, както и за спектаклите „Фиделио" на 8 юни, за поредното издание на „Американски балет за България" на 20, 21 и 22 юни, за дългоочакваната премиера на операта „Борис Годунов" на открито пред храм-паметника „Св. Александър Невски" на 27, 28 и 29 юни.
На рекламната колона търсете и информация за Летните Вагнерови празници – постановката на Пламен Карталов на тетралогията „Пръстенът на нибелунга" : „Рейнско злато"- на 23 юли, „Валкюра" - на 24 юли, „Зигфрид" - на 26 юли и „Залезът на боговете" - на 29 юли. За представленията се очакват гости от цял свят. Спектаклите ще минат с участието на един от големите световни диригенти и познавачи на творчеството на Рихард Вагнер - маестро Кадзуши Оно. Софийската опера направи промени в програмата си, за да осигури участието на големия диригент. Японецът е търсен от всички оперни театри и сам избира къде да дирижира. По традиция Софийската опера и балет играе през месец юли в парка на Военна академия „Г.С. Раковски". На новата рекламна колона на ъгъла на столичните улици „Раковска и „Московска" търсете и афишите за балетните спектакли: „Лебедово езеро"( 4 ,11 и 18 юли ), „Жизел"(5,12 и 19 юли ), „ Дон Кихот"( 6, 13 и 20 юли ) и „Зорба гъркът" ( 25 и 27 юли ). На оперната колона родителите ще могат да направят своя избор сред афишите с представления на: „Мечо Пух" ( 6, 12, 27 юли ), „Хензел и Гретел" ( 5, 13 и 26 юли ) , „Червената шапчица" ( 19 юли ) и „Козелът Сърдитко" ( 20 юли ). Новият сезон 2014/2015 г. ще донесе много изненади на почитателите на оперното и балетното изкуство. За тях ще научавате повече и от естетически оформената афишна колона на улиците „Раковска" и „Московска" – на метри от Софийската опера и балет.

Станете почитател на Класа