×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Дом за възрастни хора в София ще бъде място за творчество

Дом за възрастни хора в София ще бъде място за творчество
Променен, цветен и зареден с настроение ще бъде домът за възрастни хора „Дълголетие" в столичния квартал Дървеница, на 29 април.
Поводът е Европейският ден за солидарност между поколенията, който ще събере млади професионалисти от сферата на приложните изкуства, ландшафтни архитекти и доброволци с възрастните хора. Ще се споделят цветя, книги и нови приложни арт техники, както и стари позабравени умения. Всеки желаещ да дари книга, да се включи към инициативата или просто да се срещне с обитателите на дома е добре дошъл.
Идеята е тези срещи с възрастните хора от дом „Дълголетие" да се превърнат в традиция на общуване и творчество.
На 29 април, вторник, от 10.00 часа, младите творци от BazART ще работят заедно с членовете на АРТ клуба на дома за възрастни хора и ще аранжират и декорират чаши чрез техниката „декупаж върху стъкло", както и ще се изработват и картички с навиване на листенца и цветя от хартия - „квилинг".
Междувременно доброволци в кампанията за подкрепа на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата през 2019 г. ще помогнат за засаждането на цветя и зелени храсти в градината на Дома.
Инициативите, организирани от Столична община и Асоциация за развитие на София в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата, са под наслова „Поколенията споделят".
Адресът на Дома за възрастни хора „Дълголетие" е : квартал Дървеница, ул. "Пловдивско поле" №8

Станете почитател на Класа