×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Среща с Ив Сен Лоран във Френския културен институт

Заповядайте на 25 април в 18:00 ч. във Френския културен институт в София!

Биографичната книга „Ив Сен Лоран", дело на журналистката Лоранс Бенаим, ще бъде представена от Ина Асса, главен дизайнер на БНТ. В кожата на водещ влиза неподражаемата Мария Силвестър.

Литературното представяне ще бъде последвано от предпремиерна прожекция на едноименния филм.

За целите на своята въздействаща кинотворба режисьорът Жалил Леспер е ангажирал безупречен актьорски състав, а изпълнението на Пиер Ниней се отличава с поразителна лекота, достоверност и финес.

Биографията на мъжа, за когото „роклята не е архитектура, а дом", е осеяна с депресии, алкохол, наркотици и сензации, но я увенчават новаторството и катарзисът на съприкосновението с красотата. Той облича жените, представяйки си известни персонажи.

Той лансира прет-а-портето, пуловера превръща в суичър, а колана обявява за бижу. Неговите смокинги влудяват парижанките, а целомъдрените му рокли са израз на съвършената представа за красиво: яснота на контурите, свобода на тона и отказ от превземките.

Очакваме Ви на 25 април във Френския институт в столицата. Събитието се провежда в рамките на Дните на отворените врати на Френски Институт, София.

Вход свободен в рамките на капацитета на залата!

Станете почитател на Класа