×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Меглена Караламбова открива зала "Миракъл"

С моноспектакъл на Меглена Караламбова ще бъде открита официално за публиката новата зала "Миракъл" в театър "Българска армия", съобщи неговият директор Мирослав Пашов. Спектакълът е озаглавена "Откраднати разкази", от Доналд Маргулис, режисьор е Красимир Спосов. Премиерата е предвидена за средата на април. "Ние дължим една истинска 70-годишнина на доайена сред актрисите в нашата трупа", добави Пашов. По думите му Меглена Караламбова е достойна първа да играе на подобна уникална сцена.

"Зала "Миракъл" събира на малка площ един голям театър, в който има всичко необходимо, но в умален вид", обясни Мирослав Пашов. Проектът е по негова идея, а изпълнението е на архитекти под ръководството на проф. д-р. Арх. Бойко Кадинов, както и на дизайнери, режисьори, сценографи, художници и скулптори.

Всичко в залата – от сцената до местата за публиката и техническата част, е с възможност за премодулиране, в съответствие с изискванията на конкретната пиеса. На една от стените се отваря 3-метрова стена и по този начин се приобщават съседни пространства.

Театър "Българска армия" открива нова зала с моноспектакъл на Меглена Караламбова

Стените са покрити с текстове от режисьорските тетрадки на Леон Даниел, Крикор Азарян, Красимир Спасов, Николай Ламбрев и Асен Шопов. Работните листове представят знакови за театъра спектакли като "Хамлет", "Чайка", "Вишнева градина", "Време разделно" и др.

В преддверието на залата има истинска стенописна галерия, където безвъзмездно са рисували едни от най-добрите български художници – Андрей Даниел, Вихрони Попнеделев, Георги Чапкънов, Греди Асса, Иван Стратиев, Милко Божков и Михаил Лалов.

Станете почитател на Класа