Тръгна Пролетният панаир на книгата

При голям читателски интерес вчера в НДК започна традиционният пролетен базар на книгата. Над 50 хиляди издания очакват посетителите на базара, организиран от асоциация "Българска книга". Специален гост на базара е аржентинският психотерапевт и писател Хорхе Букай, който представя най-новата си книга "Пътят на сълзите".
Сред специалните гости е и президентът на Федерацията на европейските издатели Фъргал Тобин. Специално за откриването на Пролетния базар на книгата пристига и сръбската писателка и посланик на Република Сърбия в Дания Вида Огненович, която ще представи романа си "Прелюбодейци".
До 3 юни столичани и гости на столицата ще имат възможността да се срещнат с любимите си писатели, да поговорят с издателите за най-новите им заглавия, да станат част от събитията, включени в културната програма.
Прецизна колекция от 13 истории ще намерят почитателите на българската литература в сборник с разкази "Симетрия" на Захари Карабашлиев. Първата българска книга за оперетата и мюзикъла на Огнян Стамболиев представя най-ценното от жанра, с най-добрите образци от стилове и школи.
На празника на детето 1 юни ще бъде представена новата цветна книжка "Чужда азбука с детско шоу". Специалният подарък за децата ще бъде концерт на танцова школа "Танцувай с мен". По време на пролетния базар в голямото четене ще се включат Калин Терзийски, Ваня Щерева, Васил Георгиев, Радослав Парушев, Емил Йотовски, Стефан Иванов.

Станете почитател на Класа