„Дясната ръка” на Стинг пристига у нас

Студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще изнесат открит урок пред световноизвестния китарист Доминик Милър. В него те ще представят автентични български фолклорни изпълнения, както и характерния за географските ни ширини неравноделен такт - 7/8, към който китаристът проявява специален интерес. „Дясната ръка” на Стинг от своя страна ще върне жеста, като проведе музикален уъркшоп за всички фенове на китарата на 28 май от 18:00 часа, в сградата на академията на ул. „Съборна” 10 в Пловдив. Достъпът до него ще бъде абсолютно безплатен. Уъркшопът ще бъде разделен на три части. В първата Милър ще представи свои композиции, във втората ще говори за своята музикална философия – от практически съвети до взаимодействието му с останалите музиканти на и извън сцената, а на финала ще отговаря на въпроси от публиката.
„Желанието на Доминик да се срещне лично с младите музиканти у нас доказва, че той наистина е приятел на страната ни. Неговият интерес към българската народна музика е изключително силен. Прекрасно е, че има още един музикант от световна величина, който да бъде посланик на фолклора ни и на българската музика като цяло”, каза Дорина Маркова, организатор на концерта.
Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум 5th House. На 29 май на сцената на Античен театър в Пловдив, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление” - барабаниста и перкусионист Рани Криджа. Организатори на концерта са известната българска цигуларка Дорина Маркова и община Пловдив, а събитието се реализира с подкрепата на TUBORG. Билетите за концерта на Доминик Милър са на цена 25 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg, Мюзик център на ул. „Отец Паисий” 3 и касите на Операта в Пловдив.

Станете почитател на Класа