Гъмбол идва в България

„Невероятният свят на Гъмбол“ стартира и в България в неделя, по локалната версия на Cartoon Network. The Amazing World of Gumball е европейски анимационен сериал, създаден от Бен Бокуелет. Сериалът дебютира във Великобритания на 2 май 2011 г. и една седмица по-късно на 9 май 2011 г. в САЩ по Cartoon Network. Става дума за суперзрелищна анимация, която завладява зрителите.
Гъмбол Уотърсън е  дванадесетгодишен котарак, който постоянно прави глупави постъпки, без да си извлече поука. Той учи в гимназия "Елмър" и харесва Пени — красив фъстък.
Другият главен герой  - Дарвин Уотърсън, преди  години  е бил рибката — домашен любимец на Гъмбол, но след като един ден му порастват крака, с Гъмбол стават най-добри приятели. Впоследствие Дарвин става част от семейство Уотърсън. Поради особеното му минало неговата гледна точка е леко изкривена и той обикновено се държи по-наивно от другите герои. Учи в гимназия "Елмър" заедно с Гъмбол.
Анаис Уотърсън е сестра на Гъмбол и е най-младият член в семейството. Тя е заек и въпреки че е най-млада, често се доказва като най-умна. Гъмбол ненавижда това, че Анаис му нарежда какво да прави, но дълбоко в себе си знае, че тя обикновено е права.
Никол Уотърсън пък е котка, която ходи на работа и е майка на Гъмбол, Даруин и Анаис. Тя работи във фабриката за дъга дълги часове и е най-отговорният човек в семейството. Никол е избухлива, лесно се ядосва и има състезателен дух. Българският зрител тепърва ще се забавлява с Гъмбол, обещават неговите създатели.

Станете почитател на Класа