БГ тийнейджъри влизат в Уour ideas - Your initiatives

Тийнейджъри от столичното 138-о у-ще „Проф. д-р Васил Златарски“ поведоха организирана борба срещу вандалите на пътя. Те проведоха социалогическо изследване сред стотина свои връстници, за да докажат на властта, че държавата трябва да вземе проблема присърце. Тийнейджърите сами оформиха въпросник за анкетата, размножиха го, обобщиха резултатите и го предоставиха на институциите.
Децата настояват на двете улици, на които се намира школото, да бъдат очертани зебри, както и да се изградят „спящи полицаи“. Проекта ръководи преподавателката по английски Теодора Господинова, подкрепя го и директорката на школото г-жа Магдалена Кръстева. С това социологическо проучване тийнейджърите от 138-о СОУ се включват в международния проект Уour ideas - Your initiatives (Вашите идеи, вашите инициативи), свързан с мрежа от училища от целия свят, ангажирани за постигане на промени в тяхната общност по отношение на безопасността на движението по пътищата и мобилността.
Победителите в това международно предизвикателство ще имат възможност да споделят своите идеи и да се присъединят към международен форум, който ще се проведе в Париж през юни 2012 г. Уour ideas - Your initiatives International Challenge се организира с подкрепата на „Рено“ (Renault), които подкрепят инициативата на ООН за Десетилетие за действие в областта на сигурността по пътищата и изпълняват международна програма за безопасност по пътищата в 35 страни от 2000 г. насам. 138-о СОУ „Проф. д-р Васил Златарски”, като единственото българско училище подписало Европейската харта за пътна безопасност, се присъедини към проекта и международната мрежа от училища.

Станете почитател на Класа